Стало відомо, коли слід міняти зимові шини на літні

Схоже, цього разу єдиного сигналу, коли міняти шини, українські автомобілісти не дочекаються: дуже сильно різниться температура весняного повітря по регіонах і по часу доби. Auto24 радить як бути.

Дозволимо собі знову нагадати: на питання, коли міняти шини, є проста відповідь: коли температура за вікном досягне +7…8 °С. Проблема в тому, що таких однозначних показників наші термометри давно не реєструють.

Так, удень буквально жарко, +15 °С на сонці і не менше +10 °С в тіні. Але вночі в деяких регіонах — мало не зима з памороззю на склі й асфальті при зовсім неласкавих –1…2 °С.

Середньодобовий показник справді засвідчить на користь літніх шин, але потрібно враховувати інше — вночі краще не потрапляти в ожеледь.

Якщо ви їздите переважно вдень, то сміливо перевзувайтеся. А якщо ваша машина виїжджає задовго до сходу сонця, то можливо, варто зачекати ще з тиждень. Адже річ у тім, що літня гума поводиться на морозі гірше, ніж зимова — на спеці. І краще трохи «перетримати» автомобіль на зимових шинах, ніж навпаки.

Ну, і в будь-якому випадку продовжуємо керувати машиною, пам’ятаючи про те, що за вікном — лише перший місяць весни. Цілком покладатися на високе зчеплення шин із асфальтом можна буде лише тоді, коли літо вступить у свої права. А такий час іще не настав, навіть якщо ви вже перевзулися в «літо».

Приймайте рішення, виходячи з прогнозу погоди для вашого регіону і з вашого графіка використання автомобіля. І врахуйте ще фактор вільного часу — якщо він у вас на вагу золота, ловіть момент, поки на шиномонтажах немає великих черг. Це не лише заощадить вам зайві годину-півтори (або й навіть цілий день), але і дасть більше шансів на те, що в менш нервовій атмосфері працівники сервісу не припустяться хиб.

Джерело auto.24tv.ua

Не пропустіть