5 причин, через які ваше авто не заведеться. Що робити?

Якщо раптом двигун в вашому автомобілі перестав запускатися, то насамперед потрібно перевірити акумулятор і стартер. Але ось що робити, коли батарея повністю заряджена, стартер крутить, а мотор все одно не запускається? Спробуємо розібратися, з яких причин таке може статися і що потрібно робити.

Паливо

Насамперед варто згадати, коли і де ви останній раз заправлялися. Досить часто буває так, що, заїхавши ввечері на першу-ліпшу АЗС, автомобіліст на наступний день не може запустити свій автомобіль. Винен в цій проблемі неякісний бензин, а, точніше, той бруд, який в ньому міститься. Забитий паливний фільтр заважає нормальній подачі бензину, через що двигун і не заводиться.

Перевіряємо роботу насоса

Якщо заправка не викликає підозр або ви на цьому бензині проїздили вже кілька днів, а проблема з’явилася тільки зараз, то, можливо, винен паливний насос. При повороті ключа в замку запалювання прислухайтеся, які звуки видає паливний насос, він повинен дзижчати, накачуючи в систему бензин. Якщо запалення включене, а звуків ніяких немає, то, швидше за все, насос зламався. Але перш ніж везти машину в автосервіс, перевірте запобіжник, який відповідає за паливний насос.

Забиті форсунки

Якщо насос качає, а машина не заводиться, то причина маже ховатися в забитих форсунках. Поступово в них накопичується різний бруд, що ускладнює подачу палива в камеру згоряння. Практично в кожному автосервісі є спеціальне обладнання для промивання інжекторів. Процедура не дешева, але це набагато вигідніше, ніж купувати нові паливні форсунки.

Просто немає іскри

Сучасні мотори не часто страждають від відсутності іскри, але все ж таке може статися. Поганий бензин при згорянні утворює на електродах свічок такий щільний нагар, що порушує утворення іскри потрібної сили. В цьому випадку необхідно викрутити будь-яку свічку і подивитися на стан електродів. Не обов’язково купувати нові свічки, їх цілком успішно можна відмити, просушити і поставити назад.

Проблема з датчиками

Ще однією розповсюдженою причиною проблем з запуском двигуна є датчики, які вийшли з ладу. Зазвичай про поломки такого типу водієві повідомляє комп’ютер, викидаючи на приладову панель значок «check engine». Першими підозрюваними будуть датчики положення колінвалу, датчик положення дросельної заслінки, регулятор холостого ходу і датчик витрати повітря. При несправності будь-якого з цих датчиків автомобіль відмовиться заводитися.


Не пропустіть