Який пробіг є прийнятним при купівлі вживаного автомобіля

Купуючи старе авто, багато автолюбителів цікавляться, яка величина пробігу найбільш прийнятна. Пробіг, за великим рахунком, не можна назвати показником якості машини. Однак він може допомогти визначити причини проблемних місць авто.

Одним з найбільш поширених таким місцем є витрата масла, а також пального. Як правило, з підвищенням пробігу машини збільшується рівень споживання ресурсів. При цьому виникає потреба заміни деталей.

У кожної марки авто величина оптимального пробігу є різною. Те ж саме стосується вітчизняних машин. Так ВАЗ-2105 або ВАЗ-2107 моделі здатні подолати до 300 000 км, залишаючись при цьому на ходу. А ось для моделей марки старшого покоління, такий показник є позамежним. Такі авто утилізують або піддають капітальному ремонту.

Оптимальна величина пробігу досить легко обчислюється. На щорічну експлуатацію допускається не більше 20 000 км.

Не слід звертати увагу тільки на пробіг транспортного засобу. Буває, що на спідометрі машини зазначений дуже великий пробіг, але саме авто має ідеальний зовнішній вигляд.

Також буває і навпаки. Внаслідок цього оцінювати машину потрібно виключно комплексно і не “заморочуватися” виключно показаннями на панелі авто.


Не пропустіть