4 поради з підготовки машини до літа

Кожен автомобіліст знає, як важливо підготувати машину до зимового періоду. Але підготовці автомобіля до літа чомусь приділяється набагато менше уваги, але ж це не менш важливий процес. Як зробити довгі поїздки на дачу безпечними, і на що, в першу чергу, варто звернути увагу перед початком спекотного сезону.

1. Шини. Перша і найочевидніша порада – зміна гуми з зимової на літню з приходом теплого сезону. Крім цього не забудьте перевірити тиск в шинах – при низькому показнику атмосфер (кгс/кв.см) колесо може вибухнути на повороті, або при подоланні перешкод. Показник тиску в шинах повинен бути таким, як зафіксовано в інструкції по експлуатації автомобіля. Намагайтеся регулярно перевіряти тиск, і навіть «на око», перед кожною поїздкою.

2. Перевірка гальмівної системи. Справність гальм безпосередньо пов’язана з вашою безпекою – вони заслуговують на окрему увагу. якщо після зимової експлуатації чути скрип, стук, відчувається пульсація гальм – швидше за все, буде потрібна допомога фахівця. Важливо перевірити рівень гальмівної рідини – доливати рідину необхідно тільки якщо рівень недостатній. Так само, при доливанні рідини, обов’язково переконайтеся в тому, що вона придатна для змішування і відповідає вимогам, прописаним в керівництві по експлуатації.

3. Охолоджуюча рідина. Високий плюс і низький мінус – стрес для будь-якого автомобіля. Він може перегрітися, не завестися і навіть зламатися. щоб цього не сталося, необхідно відповідально підійти до вибору охолоджуючої рідини для автомобіля, а потім вчасно перевіряти стан системи охолодження, кріплень, шлангів і т.д.

4. Рівень гідропідсилювача керма. Як відомо, гідропідсилювач керма відповідає за легкість управління автомобіля – чи то їзда по трасі і маневрування аж до екстремальних ситуацій, коли необхідно утримати правильну траєкторію автомобіля. Важливо проводити діагностику стану цієї системи, підтримувати і перевіряти рівень залитої рідини і приводного ременя.

У зв’язку з цим, мабуть, остання, але, як завжди, дуже слушна порада від нашого експерта. Він рекомендує обов’язково проводити заміну гідропідсилювача керма в тих випадках, коли спостерігаються зміни властивостей рідини (колір, поява суспензії, осаду), збільшення зусилля на кермі, а також виникнення шуму в крайніх положеннях.

Такі ось «літні рекомендації» для підтримки вашого авто в належній формі – вони начебто і нескладні, але дотримання їх напевно зробить ваші поїздки більш безпечними.


Не пропустіть