Які автомобілі найбільш схильні до впливу сонця

Сонце нагріває всі поверхні, але деякі більше інших. І в першу чергу це стосується і кузовів автомобілів, які розжарюються можуть бути пошкоджені і доставляти незручність своїм власникам.

Кондиціонер встановлений не в кожному автомобілі і ті, хто живе в південних регіонах страждають в літню пору більше інших. Автомобілісти повинні розуміти, що справа тут не тільки в світлих і темних тонах фарби, але і в інших особливостях.

Цікаво, що дослідження доводять, що різниця в температурі в салоні білої і чорної машин, які постояли і нагрілися на сонце, не перевищує 3 – 5 ° С. І суть тут в тому, що через різну фарбу температура передається по-різному. Так через кузовні деталі передається лише мінімум температури.

Надлишкова температура в салоні з’являється через те, що металеві деталі затримують і не пропускають в салон значну частину тепла, отриманого від сонця. До того ж, далеко не всі зовнішні деталі кузова можуть впливати на температуру в інтер’єрі. Наприклад, скільки не нагрівай капот і крила, до спеки в інтер’єрі вони відношення мати не будуть.

Зате куди значніше площа скління в салоні, який провокує парниковий ефект в салоні автомобіля. Причому якщо лобове скло прикрите захисною шторкою, то найбільшу температуру показує торпедо. Він найчастіше чорного кольору і погано провітрюється. Будь-яка деталь в салоні чорного кольору прискорює процес нагрівання салону.

Та ж схема стосується і сидінь – світла оббивка відбиває більшу частину теплового випромінювання і менше нагріває повітря в салоні. Зрозуміло, що сідати на не сильно гарячі подушки також приємно, хоча це перш за все стосується шкіряної оббивки.

Варто замислюватися в літній період над прикриттям салону, бо справжню «сауну» в інтер’єрі створюють інші чинники, на які можна вплинути – нічим не прикриті скла і щільно закриті вікна. І в будь-якому випадку краще не залишати машину на літньому сонці на довгий час.

Джерело auto.24tv.ua

Не пропустіть