7 способів залишатися бадьорим за кермом авто

Дослідження показали, що водіння в сонному стані може бути таким же небезпечним, як і водіння в стані алкогольного сп’яніння. Якщо ви відчуваєте сонливість, зупиніться в безпечному місці або змініть водія при можливості. Далі представлені деякі методи проти сонливості за кермом, які слід використовувати лише в якості профілактики ще перед тим, як ви відчуєте сонливість, інформує replyua.net.

1) Подрімати перед дорогою

15-20 хвилинний сон дуже ефективний. Якщо ви поспіть стільки часу безпосередньо перед дорогою, то зможете відчувати себе бадьорим до 6 годин. Такий короткий відпочинок зробить водіння набагато безпечніше.

2) Поговоріть з тим, хто знаходиться в машині

Якщо ви сильно втомилися, то навряд чи яка-небудь музика зможе вас підбадьорити. Що може дійсно допомогти, так це розмова з ким-небудь в машині. Телефонні розмови краще, ніж нічого, проте набагато краще зав’язати діалог з реальною людиною. Також корисно, щоб хтось говорив вам, коли потрібно зупинитися, якщо ви самі не помічаєте втоми від водіння.

3) Уникайте нездорової їжі, особливо цукру

Нездорова їжа може втомити вас, бомбардуючи ваше тіло сміттям, з яким йому доводиться мати справу. Цукор, поганий жир і сіль, як правило, викликають бажання подрімати. Особливо шкідливим є цукор, тому вибирайте чорну каву або чай без цукру, якщо вам потрібен стимулятор.

4) Прийміть здорову їжу

З’їжте перед поїздкою що-небудь з низьким вмістом цукру і високим вмістом білка. Це дасть вашому тілу енергію, необхідну для неспання, а також може послати сигнал вашому тілу про те, що ви не збираєтеся спати, тому він не буде запускати процес уповільнення, що приводить до сну.

5) Холод, вітер і шум можуть допомогти

Відкривши вікно, включивши кондиціонер або гучну музику, ви може продовжити бадьорий стан. Через гучну музику ви можете не почути вимогу патрульних зупинитися, проте через деякий час ви виявите їх в дзеркалі заднього виду і збавите гучність.

6) Зупиніться в безпечному місці і прогуляйтеся

Це скаже вашому тілу, що зараз не час сну. Якщо ви будете спілкуватися з будь-ким під час такої перерви – це ще краще. Стимулювання тіла і розуму допоможе вам залишатися бадьорим.

7) Кофеїн

Кофеїн є хорошим стимулятором, однак інтенсивність його впливу сильно варіюється від людини до людини. Намагайтеся додавати мінімальну кількість цукру в напої з кофеїном або повністю відмовтеся від цукру.


Не пропустіть