7 порад для водіїв, які не почуєш в автошколі

Досвідчені водії могли б розповісти новачкам багато корисного про те, як уникнути зайвих проблем з автомобілем. На жаль, в автошколах зазвичай про це не говорять. Тому ми вирішили сьогодні заповнити цю прогалину.

1. Стеж за ременем безпеки
Через те, що деякі водії недбало ставляться до ременя безпеки, його можна пошкодити (наприклад, закриваючи двері). Також буває, що при цьому пошкоджується фарба автомобіля. Тому потрібно акуратно відстібати і класти на місце ремінь безпеки.

2. Пам’ятай про ями на дорогах
Багато нових водіїв не знають, що «миготіння» фар зустрічних автомобілів в темний час доби може свідчити про ямах або лежачому поліцейському, а не про те, що вас хочуть пропустити. Рекомендуємо про це не забувати.

3. Не залишай ключі в салоні
Ніколи не залишайте ключі в салоні, адже ви ж не хочете, щоб ваш автомобіль викрали. Не залишайте ключі в салоні навіть, якщо там є пасажири. Нехай це стане вашою звичкою.

4. Закривай двері
Початківці водії не дуже дбайливо ставляться до дверей свого авто. Вони надовго залишають їх відкритими. Деякі водії взагалі спираються на них, що вже зовсім неприпустимо. Ставтеся до дверей дбайливо.

5. Стеж за оборотами
Початківцям водіям завжди потрібно стежити за індикатором обертів двигуна. В іншому випадку вони можуть подумати, що мотор заглух, хоча це не так, і вжити відповідні, але насправді непотрібні заходи.

6. Швидкий огляд авто
Перед тим як сісти за кермо свого авто, уважно його огляньте. Адже бувають випадки, коли автомобіліст їздить на машині з подряпаним кузовом, зовсім про це не підозрюючи. В результаті він не може точно зрозуміти, коли і де це сталося.

7. Сторона паливного бака
Початківці водії можуть забути з якого боку їх автомобіля знаходиться отвір паливного бака. Відповідна стрілка на приладовій панелі дасть їм підказку.

Джерело autonews.ua

Не пропустіть