Які небезпеки підстерігають автомобілі в спеку

При використанні машини в спеку важливо знати, як вберегти машину від перегріву і від можливих неприємностей.

Висока температура сильніше навантажує всі істотні вузли автомобілів. Надійність вузлів зменшується, а це є причиною багатьох несправностей.

Найбільш елементарне – це перегрів двигуна. Тут можна просто не звернути увагу на підклинювання термостата, брудний радіатор або на роботу некоректного датчика температури, який керує роботою вентиляторів охолодження двигуна. Результат такої помилки може привести до знерухомлення транспортного засобу.

Перед початком поїздки не полінуйтеся перевірити рівень охолоджувальної рідини. Власникам нових автомобілів (при відсутності індикатора температури двигуна) обов’язково треба перевіряти її рівень. Дізнатися інформацію можливо за допомогою пристрою, не передбаченого заводом, який підключається до бортової системи автомобіля.

Особливо важливо звернути увагу на гальмівну систему автомобіля. У спеку система нагрівається швидше, а погана гальмівна рідина, збираючи в себе вологу з навколишнього середовища, може закипіти. При різкому гальмуванні ефективність його сильно знижується.

Акуратно ставитеся до лобового скла машини. Мийка і обдування кондиціонером не надто безпечні. Якщо є хоч якісь найменші мікротріщини, при впливі вони розповзаються на все скло, що призведе до повної заміни лобового скла.

Любителі офф-роуда повинні зробити повний захист випускної системи від попадання гілок. Займання автомобіля неминуче через попадання між глушником та кузовом сухих палиць.


Не пропустіть