Експерти розповіли, як швидко охолодити автомобіль на спеці

Літо – це справжня проблема для автовласників. Навіть короткої за часом стоянки під сонцем може вистачити, щоб розігріти салон до високих температур. Однак експерти вирішили допомогти, і розповіли кілька народних порад швидкого охолодження.

Спекотного літа комфортно сідати в автомобіль можна тільки рано вранці. Тоді сонце ще не встигає нагріти салон, сидіння і кермо до температури смаження яєчні. Також пощастило тим, у кого є попередній режим охолодження, і його можна включити з власного будинку. Решті ж доводиться терпіти деякий час до охолодження. Тому портал «За кермом» вирішив зібрати кілька народних способів швидкого охолодження салону автомобіля.

– Відкрийте всі двері. Гаряче повітря швидко покине салон.
– Завівши мотор, відкрийте всі вікна і включіть вентилятор печі на повну потужність – це також прожене гаряче повітря з салону і з повітропроводів.
– Починати рух бажано з опущеними склами. Це швидко провітрить салон.
– Кондиціонер краще включати після початку руху (більш ефективно працює), а також після провітрювання салону. Не варто направляти потік повітря на лобове скло (воно може тріснути через різницю температур). Також не направляйте потік кондиціонера на людей (можна застудитися).

А далі експерти привели кілька хитрощів, як передбачити можливий нагрів салону:

– Якщо залишаєте автомобіль на сонці, то поверніть кермо верх ногами, тоді місце хвата рульового колеса залишиться комфортної температури.
– можна використовувати будь-яку накидку на водійське сидіння, що б воно не розжарювалося прямими сонячними променями. Особливо актуально для шкіряного салону.
– Не забувайте користуватися спеціальною складною шторкою для захисту передньої панелі і всього салону.

Найпростіший спосіб уникнути спеки – користуватися паркінгом, або встановити сигналізацію з попередніми запуском, і охолоджувати салон кондиціонером перед початком поїздки.


Не пропустіть