5 поширених несправностей двигуна автомобіля

Сучасні люди можуть собі дозволити якісні продукти автопрому, тому глибоко вивчати конструкцію автомобіля, щоб провадити самостійний ремонт, їм не доводиться. Це велика перевага, але все ж рекомендується знати про ознаки найбільш розповсюджених проблем з двигунами авто – бо саме ці агрегати найбільш часто виходять з ладу. Ремонт двигуна – дуже складна місія, але якщо вчасно помітити негаразди, великих затрат вдасться уникнути.

При запуску двигун не обертається

У цьому випадку треба звернути увагу на контакти акумулятора: вони можуть бути окисленими, або ж з’єднання може бути неякісним. Відповідно, треба або почистити їх, або просто підтягнути гайки на клемах. Також є вірогідність, що:

  • акумулятор розряджений або пошкоджений;
  • шестірня стартера заклинена маховиком;
  • вийшло з ладу реле або замок запалення;
  • зламані шестерні маховика чи стартера.

Вирішити проблему (а точніше, уникнути її) у більшості випадків допоможе профілактика контактної групи.

При запуску двигун обертається, але не запускається

Цю проблему викликає недостатньо заряджений акумулятор. Аналогічний ефект спостерігається, коли закінчилось пальне. Якщо воно є – можуть бути несправними форсунки карбюратору або ж мембрана паливного насосу: через це паливо до двигуна не подається. Також цей ефект характерний при неправильному регулюванні проміжку на свічках запалення або при виході з ладу котушки запалення.

Двигун втратив потужність

Справа може бути у дефекті свічок запалення або кришки розподільника. До втрати потужності може призвести неправильне регулювання паливної системи або випередження запалення. Забруднення паливного фільтру та прослизання щеплення також сильно впливають на зниження потужності двигуна.

Під час прискорення знижуються обороти

При виявленні цієї проблеми слід перевіряти елементи системи запалення. Пошкоджені електроди на свічах або високовольтні дроти можуть вливати на зниження оборотів. Забруднений паливний фільтр або виток вакууму – додаткові причини проблеми.

Після запуску двигун зупиняється

Причина – у невірно відрегульованих клапанах, пошкоджених високовольтних дротах або дефектах паливної системи. Також причиною може стати неправильне регулювання холостого ходу.

Щоб ремонт двигуна не викликав проблем, не затягувався та не став катастрофою для бюджету, слід наймати перевірених майстрів тут: http://kiev.kabanchik.ua/category/remont-dvigatelya – на цьому сайті можна обрати кращого спеціаліста власноруч, визначити ціну його послуг та зручні терміни ремонту.


Не пропустіть