Чи потрібно міняти мoтoрне мастилo чaстішe, нiж рeкомендує виробник

Деякі автомобілісти так люблять свою машину, що не тільки «здувають з неї пилинки», а й проводять їй техобслуговування набагато частіше, ніж рекомендує автовиробник. Наприклад, змінюють моторне масло частіше, ніж рекомендується. Експерти з’ясували, чи приносить це користь автомобілю.

Перш за все, слід пам’ятати, що кожен автомобіль унікальний, хоча для кожної моделі є загальні регламенти. Їм потрібно, звичайно, довіряти, але враховуйте вік свого авто і умови його експлуатації.

Якщо ви використовуєте машину в звичайних умовах, то потрібно міняти моторне масло з такою періодичністю, як рекомендує автовиробник. Тобто кожні 10 000, 15 000 або навіть 20 000 км або раз на рік. Частіше в цьому випадку не потрібно.

А ось якщо ви їздите по вулицях великих міст з серйозними дорожніми пробками, то тоді ситуація змінюється. В цьому випадку двигун працює набагато активніше. Для того, що б проїхати ті ж 100 км шляху, що і на трасі, в місті двигуну доводиться попрацювати набагато більше годин. Міняти моторне масло потрібно в два рази частіше, кожні 7 000 – 10 000 км. З такою ж періодичністю потрібно міняти масло тим автовласникам, хто живе в регіонах з низькою температурою повітря, які їздять по поганих дорогах, таксистам і т.д.

Звичайно, нічого поганого не трапиться, якщо моторне масло замінять трохи раніше. Головне, щоб воно було якісним. В іншому випадку у двигуна можуть виникнути проблеми. Купуйте моторне масло, яке відповідає двигуну вашого авто.

Джерело autonews.ua

Не пропустіть