Ввозити автомобілі пропонують по-новому

Депутатами зареєстрований ще один законопроект про збільшення можливостей транзиту авто, пише automotoclub.info

Цього разу депутати пропонують збільшити максимальний термін транзитного перебування автомобіля в Україні з 5 до 30 днів за умови додаткової оплати. Така пропозиція міститься в законопроекті №4473.

Документ пропонує ввести додаткову плату за кожну місячну «поблажку» від митниці в розмірі 24 неоподатковуваних мінімумів (408 грн).

Як відзначають автори законопроекту, на сьогодні явище «переїзду кордонів» має промислові масштаби. Жителі прикордонних областей на придбаних за кордоном автомобілях постійно в’їжджають і заїжджають на територію країни, щоб отримати черговий транзит. Тільки в грудні 2015 року 25129 резидентів України, власників і співвласників транспортних засобів з іноземною реєстрацією, перетинали кордон України більше одного разу.

Депутати пропонують доповнити Митний кодекс нормою про платне збільшення терміну транзиту транспортного засобу. Сплативши 408 грн, громадянин зможе, але не буде зобов’язаний перетинати державний кордон України необмежену кількість разів без повторної сплати такого збору протягом 30 днів.


Не пропустіть