Збитий пішохід: що повинен зробити водій на місці ДТП, щоб мінімізувати наслідки

Будні українських доріг: пробка, підбите авто і чорний пакет. Іноді, постраждалого пішохода ще встигає реанімувати і забрати «швидка». Що ж загрожує водієві? Давайте розглянемо одну з можливих ситуацій, яка нещодавно мала місце на бульварі Перова в Києві.

Наприклад, водій їхав він не дуже швидко, поруч авторинок, двоногі масово снують по діагоналі, світлофори і переходи, до найближчого метрів 50 але це ж «довго і незручно, завжди ходжу навпростець». Результат – чорний пакет і «підбитий» автомобіль.

Що робити в першу чергу, якщо збили пішохода-порушника:

1. Особиста безпека, краще 1 труп ніж 2. Не треба бігти «навпростець» до тіла в лівому ряду, Вас можуть збити інші водії, які частіше відволікаються на факт ДТП, а не стежать за дорогою.

2. Викликайте екстрені служби або попросіть про це оточуючих, щоб не тільки на смартфони знімали.

3. Шукайте свідків, просіть розповісти на відео: що вони бачили, дата час місце, ПІБ, контакти, що як було, це важливо.

4. Шукайте відео з сусідніх будівель, може бути, хтось із водіїв запропонує, буває і таке.

5. У самих учасників реєстраторів зазвичай немає або ховають. Ну якщо тиснули по Києву 120, краще реально спаліть регієстратор разом з картою і не сідайте за кермо.

6. Якщо труп – викликайте на місце адвоката, потратьте гроші, але заощадите більше. Іноді можна по телефону отримати консультацію, дешевше.

7. Ретельно зафіксуйте все навколо на фото і відео: загальні плани, великі плани, учасників, тіло, що як стоїть, валяється і лежить. Це дивно, але в 25% випадків у винуватця взагалі немає нічого.

8. Зніміть де перехід, знаки, освітлення, стан дороги, це все теж важливо і може Вам допомогти.

9. Якщо потерпілий (в результаті труп) біг з горілкою, є запах алкоголю – ретельно це зафіксуйте і стежте, щоб результати експертизи додали до справи. 2 проміле спростять Вам захист в суді.

Джерело autonews.ua

Не пропустіть