Суд роз’яснив, коли можна не пред’являти страховий поліс поліції

Київський апеляційний адміністративний суд у своїй постанові від 25.03.2019 року ухвалив, що водій не зобов’язаний пред’являти поліції страховий поліс, якщо зупинка автомобіля незаконна. Цим прецедентом можуть скористатися інші водії, якщо, вони, звичайно, впевнені в своїй правоті.

Все почалося з того, що позивач відмовився пред’явити поліції страховий поліс. Своє рішення він пояснив тим, що у правоохоронця не було абсолютно ніяких причин його зупиняти.

Інспектор вирішив залучити непокірного водія до адміністративної відповідальності, і наклав на нього штраф в розмірі 425 грн.

Водій не погодився зі штрафом і подав позовну заяву до суду першої інстанції, вимагаючи скасувати рішення поліції. Суд встав на сторону автомобіліста. Поліція з цим не погодилася, і подала апеляцію. У підсумку справа дійшла до Київського апеляційного адміністративного суду. Він теж підтримав водія.

Таким чином, водій не зобов’язаний пред’являти поліцейському страховий поліс, якщо зупинка авто незаконна. Правда, в цьому випадку потрібно бути готовим до того, щоб захищати в суді свої права.

Джерело auto.24tv.ua

Не пропустіть