Водіям нагадали про штрафи за неприпустимий багаж

В Україні водії почали стикатися з новими штрафами, і вони їх сильно дивують. Штрафи стосуються місткості багажника, перевезення заборонених речей, а також речей, які обов’язково повинні бути в машині.

Кожен знає, що не можна перевозити зброю, наркотики, небезпечні хімічні речовини і т.д. без відповідних документів. За таке порушення передбачається кримінальна відповідальність. Адміністративна відповідальність настає, якщо в багажнику поліція знайде, наприклад, зрубану ялинку, на яку немає дозволу на вирубку.

У кожного автомобіля є межа ваги вантажу, який він може перевозити. Це зроблено зовсім не випадково. Якщо вантажу більше, то це збільшує в кінцевому підсумку ризик ДТП. Тому вага вантажу автомобіля не повинен перевищувати цифру, яку встановив автовиробник.

Але штраф покладається не тільки за перевищення встановлених норм вантажу. Заплатити доведеться й у тому випадку, якщо багаж, наприклад, обмежує огляд або закриває фари.

В Україні мало не щороку в ПДР вносяться певні зміни, поправки. Найчастіше вони правомірні, так як потрібно адже, як то кажуть, йти в ногу з часом. Однак, деякі поправки іноді викликають подив водіїв.

Джерело autonews.ua

Не пропустіть