10 кращих виробників гальмівних дисків-2019

cпецпроект «Твоя Машина»

Якщо двигун – це серце автомобіля, то гальмівна система – мозок. Коли раптово ламається двигун, авто зупиниться, але врятувати його можна. А от коли раптово відмовляють гальма, наслідки набагато гірші. Виробники з усього світу активно працюють над тим, щоб зробити систему гальмування безвідмовною та надійною, впроваджуючи інновації у кожну окрему деталь. Представляємо рейтинг найкращих гальмівних дисків-2019.

Fremax

Бразильський бренд з преміум-сегмента, надійність якого підтверджує постійна співпраця с Mitsubishi та офіційне партнерство популярних в Південній Америці перегонів. Компанія постійно впроваджує новітні технології. Так, всі гальмівні диски Fremax мають ексклюзивну технологію Ready to Go (До поїздки готовий), яка дозволяє гальмівним колодкам залишатися незабрудненими та звільняє від необхідності очищення та знежирювання поверхні диска.

DBA

Відомий австралійський бренд має досить високу ціну, але вона цілком виправдана. Для виробництва гальмових дисків DBA використовують найсучасніші технології, як-от Kangaroo Paw, завдяки якій диски охолоджуються, таким чином, продовжуючи термін експлуатації авто. А система T-Slotted сприяє якісному зчепленню дисків і відмінному гальмуванню.
Гальмівні диски бренду підходять навіть для екстремальних умов – перегонів, їзди по воді тощо. Диски зношуються рівномірно, завдяки перфорації на поверхні.

Nipparts

Нідерландська компанія виробляє понад 16 тис. різноманітних автодеталей, якими забезпечує більшу частину Європи. Всі вони відповідають найсуворішим міжнародним стандартам. Автозапчастини підходять для європейських та азійських авто.

Гальмівні диски від Nipparts добре відомі і серед українських водіїв. Нідерландців обирають за гарне співвідношення ціни та якості виробленої продукції, довший строк експлуатації та безперебійне своєчасне гальмування.

Nibk

Цей відносно новий бренд родом з Японії також представлений у багатьох країнах світу. Водії обирають його, перш за все, за низьку ціну та невластиву для неї якість. Гальмівні диски Nibk підходять для різних сучасних автомобілів, гарантують надійність та довгий термін служби.

Ferodo

Автозапчастинами цього британського бренду користується майже вся Європа. Але був у Ferodo глобальний провал – грубі гальма на елітних електрокарах, які неабияк зіпсували їх репутацію. Компанія швидко виправилася та представила світу антикорозійні диски COAT +, які тепер мають величезний попит. Нелінійна чистова обробка робочих поверхонь дисків забезпечує відмінну ефективність гальмування у період приробітки.

Otto-Zimmermann

Німецька компанія відома виробництвом якісних автозапчастин ще з 1947 року, з яких понад 60 років вони спеціалізуються на гальмівних системах. Технічно деталі Zimmermann відносяться до еліт-сегмента, але діапазон цін на асортимент дуже широкий. Диски розділені на чотири лінійки: FusionZ, Sport, Standard і окремо серія для легкого комерційного транспорту. Відносно недавно німці представили диски з особливим антикорозійним покриттям та недорогими відновленими супортами гальма Coat Z.

Brembo

Пристрасні італійці пристрасні у всьому. Італійська фірма відома у світі за унікальні компоненти, що вони використовують для гальмівних систем: надміцні, стійкі до екстремальних температур, та прості в установці. Тож тепер гальмівні диски їх виробництва стали такими популярними, а як тільки у компанії з’являються інновації, їх швидко впроваджують у себе конкуренти.
Бренд виготовляє не лише стандартні гальмівні диски, а й запчастини для спорткарів. Саме Brembo стали першими офіційними поставниками супортів для Формули-1.

ATE

Вузька спеціалізація цього виробника з Німеччини говорить про те, що виробництву гальмівних дисків вони приділяють максимум уваги та інвестицій. Саме тому для виробництва своїх авто деталі ATE обирають Audi, BMW, Ford, Skoda, Toyota Ауді.

Компанія прославилася виробництвом тюнингованих гальмівних дисків з особливою конструкцією, що витримують нагрівання до 800 градусів. Завдяки спеціальній перфорації робоча поверхня дисків залишається чистою.

TRW

Німецький бренд зі 100-річною історією щороку випускає понад 12 млн гальмівних дисків для автовиробників та для ринку післяпродажного сервісу. Через це в народі бренд сприймається як експерт в області безпеки автомобілів. Сильний бік TRW – це виробництво високовуглецевих гальмівних дисків для автівок з більш потужним двигуном. Підвищений вміст дозволяє дискам довше залишатися холодними під час експлуатації і, таким чином, менше деформуватися.

EBC

Гальмівні диски цього британського бренду подобаються тим, хто любить поганяти. Іншими словами, продукція компанії здатна витримувати екстремальні умови та справлятися з найпотужнішими двигунами. Для поціновувачів швидкості EBC розробили серію Ultimax. Але є у лінійці бренду пропозиції і для більш «спокійних» водіїв: лінійка Turbgroove (для авто з підвищеною динамікою) та Premium.

Звісно, диски — це лише частина потужної гальмівної системи. Несправність одного з елементів може призвести до поламання всього механізму. Технічний експерт компанії «Тотал Україна» Степан Васильєв запевняє, що ефективність системи залежить зокрема від гальмівної рідини:

«Водії часто недооцінюють вплив гальмівної рідини на роботу системи гальмування. При натисканні на педаль гальма рідина усередині трубопроводів давить на циліндри. Циліндри починають крутитися, створюють силу тертя і таким чином зупиняють автомобіль. Якщо гальмівна рідина буде неякісною, вона буде перегріватися, що в результаті рано чи пізно призведе до зламу і відмови всієї системи. Варто слідкувати, щоб гальмівна рідина відповідала міжнародним стандартам, мала низьку в’язкість, була стійка до кипіння та високих температур».

Спецпроект "Твоя Машина"


Не пропустіть