Поради при купівлі вживаного авто

Напевно кожен власник авто або людина бажає стати таким стикався з покупкою автомобіля який вже використовувався, тобто старий. Перед покупкою такого роду авто у всіх виникає питання “як же вибрати машину, що стоїть а не витратити гроші даремно?” Ця стаття допоможе вам у вирішенні цього питання, пише dolan.te.ua.

Для того щоб вибрати дійсно вартий б / у автомобіль потрібно знати деякі правила і навички при виборі уживаного авто. Основним критерієм якості вживаного автомобіля є стан його кузова. Продавці старих авто а також перекупки будуть всіляко намагатися приховати всі недоліки авто, так що не варто судити авто по тільки зовнішнім виглядом. Якщо автомобіль на вигляд “як новенький” може виявитися що це далеко не так.

Отже, потрібно дізнатися, чи не потрапляв автомобіль в аварії. Саме це продавці найчастіше намагаються приховати від покупця. Далі, для того щоб перевірити чи немає перекосу стійок перевіряємо зазор близько дверей. Зазори повинні бути однаковими. Спробуйте відкрити двері і зачинити. Якщо ця дія пройшло без зайвих механічних звуків (повинен бути чутний тільки звук механізму замка), то особливих пошкоджень немає. Для виявлення попередніх слідів фарбування і рихтування рекомендується заглянути під ущільнювачі дверей і багажника. Важливим критерієм є рівень зазорів бамперів. Вони повинні бути зведені до мінімуму і не кидатися в очі. Важливою деталлю при огляді кузова автомобіля є огляд шумоізоляції кришки капоту та багажника, а також перевірка їх жорсткості. Якщо ці елементи не пошкоджені, то вони, або не ламалися, або повністю замінені. При виявленні вм’ятин або слідів рихтування рекомендується зробити детальний огляд на СТО.

Наступний етап – перевірка двигуна. Відкрийте капот і перевірте чи немає патьоків мастильних і охолоджуючих матеріалів на двигуні. Перед тим як заводити машину перевірте рівень охолоджуючих матеріалів, а також масла. Через різної специфіки заводу холодного двигуна не варто говорити про пошкодження автомобіля (двигуна) якщо машина не завелася з першого разу.

Немає нічого поганого якщо довелося 2-3 рази повернути стартером мотор. А ось якщо спроб побільшало, то варто звернути на це особливу увагу і при бажанні проконсультуватися з цього приводу на СТО.

На сьогоднішній день на ринку старих авто лідируючі позиції займають “німці”, такі як: Ford, Opel, Volkswagen, BMW. Серед даних марок виділяються Ford і BMW. Це найпопулярніші марки.

Автомобілі марки Ford зберігають абсолютну першість, так як машини даної марки завжди характеризувалися порівняно недорогим обслуговуванням, а також високою якістю і надійністю збірки моделей.

Авто марки BMW це повна протилежність марки Ford. Машини цієї марки дорожче за обслуговування, на відміну від Fordа, а також оснащені спортивною підвіскою, яка не призначена для “наших” доріг. Їзда по поганому дорожньому покриттю призводить до несправностей. Якщо Ви вирішили придбати машину марки BMW то ви зможете отримати максимум задоволення від водіння цим автомобілем, але і повинні бути готові оплатити дорогий ремонт через велику вартість оригінальних запчастин.

Отже, в цій статті ми описали основні правила якими повинен користуватися кожен покупець старих авто. Також ще раз нагадаємо “Не варто судити авто по його зовнішньому вигляду!” Якщо ви сумніваєтеся в справності тієї чи іншої запчастини або машини в цілому, не буде зайвим проконсультуватися з фахівцем. Керуючись цими правилами ви можете сміливо вибирати собі авто.


Не пропустіть