Для чого автомобільні двері мають функцію неповного закриття? (Фото)

Ви не замислювалися, чому замки дверей мають мають функцію неповного закриття?

Рідко хто про це замислювався, а й справді, навіщо? Двері або закриті, або відкриті. Чому двері можуть бути закриті, але не до кінця? Наприклад, коли ви недостатньо сильно штовхнули двері авто і вони зафіксувалися, але не закрилися.

Це питання обговорювали на кілька форумах і багато хто опинився в глухому куті. Більшість, навіть не замислювалися, чому так. Але для чогось ж це зроблено? Давайте спробуємо розібратися і подивимося версію користувачів форумів.

Перше, що спадає на думку – це страховка. Страховка від відкриття дверей на ходу. І це підтверджують “знаючі” люди.
Замок на автомобільній дверці не такий простий, як ви думаєте. Кулачок цього замка має два зуба. Перший – це запобіжний, а другий – робочий. Якщо, наприклад, ламається робочий зуб, то запобіжний рятує від відкриття дверей під час руху – він тимчасово виступає в ролі робочого зуба, але при цьому, двері закриті не до кінця.

Тобто, виходить, що така функція замка дверей створена саме для безпеки при русі, на випадок поломки робочого зуба замку. Логічно.

Дехто припускає, що така функція існує на випадок, якщо в двері щось потрапило, наприклад ремінь. Якби не було такої функції, то двері просто не закривались б, а так вони закриваються, нехай і не в повній мірі. Ннавряд чи для цього робили б такі замки.

Джерело rus.live

Не пропустіть