Десять рідкісних і шалено дорогих автомобілів, за якими полюють більшість колекціонерів (Фото)

Які захоплення можуть бути у заможної людини? Ось, наприклад колекціонування рідкісних авто – цілком гідне хобі. Все тому, що існують машини, які зустрічаються в світі рідше деяких видів марок, а від того мають величезну вартість і представляють ще більшу колекційну і культурну цінність.

1. Packard Panther

Дуже гарний автомобіль.Автомобіль був створений в 1954 році. Спочатку ходили чутки про запуск машини в серію, проте в результаті було вироблено всього 4 таких авто. До наших днів збереглося лише дві «Пантери». Цей елегантний спортивний автомобіль з розкішним салоном коштуватиме не менше 800 тисяч доларів.

2. Mercedes Benz 300SL Gullwing

Перший повноцінний спортивний автомобіль цієї німецької компанії. Був створений в 1957 році. Випускався аж до 1963 року. Машина мала вельми рідкісну конструкцію дверей в формі крила чайки. Комплектувався Gullwing 215-сильним двигуном, що робило машину однією з найшвидших у світі на момент створення. Сьогодні такі авто коштують по 1.5 млн доларів.

3. Tucker’48

Виглядає дивно. Як можна здогадатися з назви, дана машина була створена в 1948 році. Всього було випущено 51 екземпляр. Машин зробили б більше, однак компанія-виробник закрилася через фінансові причини, а також через істотний тиск більш могутніх і іменитих конкурентів. Колись Tucker’48 коштував 4 тисяч доларів. Сьогодні останні екземпляри продають по 1.2 млн доларів.

4. Helica De Leyat

Один з найбільш незвичайних автомобілів. В 1921 року автомобільна компанія Leyat представила свій «Літак без крил». Машина дійсно нагадувала аероплан і приводилася в рух за рахунок характерного гвинта. Максимальна швидкість цього творіння досягала 70 км/год. Авто було двомісним, а його кузов виготовлявся з фанери. За 6 років існування компанії було зроблено всього близько 30 таких транспортних засобів.

5. Talbot Lago Grand Sport

Відмінний автомобіль. Неймовірно рідкісний спорткар. Всі уцілілі зразки автомобіля на сьогоднішній день знаходяться в приватних колекціях. На сьогоднішній день один Talbot Lago Grand Sport коштує приблизно 2.5-3 млн доларів. Все тому, що компанія-виробник випустила машину в кількості 12 примірників.

6. Porsche 916

Справжній красень і звір. Машина, якій судилося залишитися прототипом. Створили Porsche 916 десь в середині 70-х років. На заводі було зібрано 11 автомобілів, проте далі цього справа так і не пішла. Велика частина машин сьогодні знаходиться в США. Решта – в Арабських Еміратах.

7. Rolls-Royce 15 HP

Даний автомобіль побачив світ в 1904 році. Потужність двигуна машини становила 15 кінських сил. За своїми габаритами він був порівнянний в ті роки з невеликою електростанцією. Авто є легендарним, так як стало першим творінням Rolls-Royce. Все було вироблено близько 2 десятків таких машин. До наших днів дійшло 6 примірників.

8. Oldsmobile F-88

Неймовірно потужний спортивний автомобіль, який був одним з кращих у своєму класі на момент 50-х років минулого століття. Створили Oldsmobile F-88 в кількості 4 примірників. До наших днів дійшли всі чотири. За будь-яку з них колекціонери дадуть не менше 3.5 млн доларів.

9. Aston Martin Bulldog

Машина, яка була випущена в єдиному екземплярі. Втім, спочатку Aston Martin планували створити 25 «Бульдогів». Свою ідею виробник так і не зміг реалізувати. До речі, клиноподібний дизайн використовувався в якості прототипу для майбутнього DMC-12. Цікаво, що коштує машина всього 1.3 млн доларів.

10. Ferrari 250 GT Spyder

Наостанок ще один автомобіль, який був випущений в єдиному екземплярі. На сьогоднішній день вартість Ferrari 250 GT Spyder складає більше 10 млн доларів.


Не пропустіть