ТОП-10 автомобілів від BMW, які ви ніколи не бачили (Фото)

За 90 років існування концерн випустив безліч відомих автомобілів, проте існують досить рідкісні моделі.

До того ж концерн випускав електракари, ще до того як це стало мейнстрімом.

BMW Hurricane – авто більше схоже з “Порше” або “Астон Мартін”, сконструйована в 1967 р, основою послужила 1800ti, під капотом встановлений 2,0 л движок в 120 к.с.

BMW 2000ti Coupé – кузов авто був створений ательє Frua, риси рідного концерну простежуються лише в радіаторних решітках, дебют відбувся в 1968 р, в рух її приводив 3,0 двигун V8 в 180 к.с.

БМВ 2800 Spicup – творіння майстрів Bertone, основою послужив БМВ 2800 CS 1969, кабріолет створений в одиничному екземплярі, але використовувався, як автомобіль на кожен день.

БМВ 1602 Electro-Antrieb – купе родом з 1972 р модель приурочена до Олімпіади 72, під капотом стояла електроустановка в 43 к.с. Зарядки вистачало на 60 км, а розігнатися авто могло до 60 км/год.

BMW Turbo – тісний союз з Lamborghini подарував світові дану модель, її так само створили до Олімпійських ігор (1973 р.). Дане авто пізніше було перебудоване в спорт-купе BMW M1.

BMW 528i GT Coupé – Frua – подарувала ще одну розробку, в цей раз авто було побудовано на основі БМВ 5 Series (70х років), зміни торкнулися лише зовнішньої частини.

BMW Karmann Asso Di Quadri – економічна криза так і закінчила її історію на концепті, в розробці брав участь Джорджетто Джуджаро, дизайнер – а дебют відбувся тільки через 15 років, у вигляді – BMW 3 Compact.

BMW E30 M3 Pickup – пікап використовували лише для перевезення запчастин і серійного виробництва для нього не планувалося.

BMW Ur-Roadster – кабріолет, який викликав багато протиріч, багато раді, що авто так і не вийшло в серію, однак Ur-Roadster 1990 року, є відправною точкою в створенні спортмоделей BMW Z3.

BMW Nazca C2 – мрія молоді з 90-х, багато хто впізнає її по картинкам на фантиків знаменитої жуйки, модель результат тандему ItalDesign (ательє з Італії) на чолі з Джорджетто Джуджаро і БМВ. Дане авто розглядалося, як версія для серії, однак цього так і не відбулося.


Не пропустіть