ЛАЗ Україна – як виглядав люксовий автобус всередині (Фото)

Автобуси підвищеної комфортабельності ЛАЗ Україна створювалися Головним союзним конструкторським бюро по міських автобусах середньої та великої місткості, розташованим у Львові. Ці машини так і залишилися експериментальними, а тому будь-які нові відомості про них мають велику цінність.

Нещодавно в Мережі з’явилися фотографії салону автобуса «Україна-71». Ця машина стала родоначальником великих туристичних автобусів ЛАЗ-699Н, які в подальшому змінили більш масові ЛАЗ-699Р.

І якщо зовні ЛАЗ Україна 71 був дуже схожий на серійних спадкоємців, у яких вже не було напису «Україна» на решітці радіатора, то по салону це був зовсім інший автобус.

Салон «Україна» був куди більш комфортабельний – м’які сидіння зі збільшеним кроком, з індивідуальними плафонами освітлення і вентиляційними дефлекторами.

У кормі встановлювалися гардероб і кухонний блок з газовою плитою, холодильником та умивальником.

Більш того була передбачена туалетна кімната. Що ж стосується основного салону, то тут до послуг пасажирів змонтували два телевізори, магнітофон (ще бобінний) і радіоприймач.

У рух ЛАЗ Україна 71 наводився 180-сильним двигуном ЗІЛ-375Я5, зчеплення було з пневматичне, застосовувалася двоконтурна гальмівна система і традиційна пневматична підвіска коліс.

До речі, сьогодні на технічних фестивалях Old Car Land, які проводяться в Києві двічі на рік, можна побачити відмінно відреставрований ЛАЗ-699Р з написом «Україна» на решітці радіатора. Хочеться вірити, що власники автобуса з проекту «Кофейбус» відтворять легендарний автобус ЛАЗ Україна 71 і всередині, як на представлених фото.

Джерело autocentre.ua

Не пропустіть