У мережі показали шикарні президентські автомобілі (Фото)

Найчастіше, у багатьох світових країнах на найкрутіших автомобілях роз’їжджають глави держав. Однак, у кожної країни свої пріоритети і часом у звичайного робочого машина краще, ніж у самого президента.

Так, ми розповімо, на яких автомобілях пересуваються світові лідери.

Першим в списку виявився президент Сполучених Щтатsв Америки Дональд Трамп, службове авто якого – Cadillac One. Дана варіація машини є унікальною і створена на платформі среднетоннажного вантажівки. Президентський лімузин офіційно почав експлуатуватися під час інавгурації Барака Обами 20.01.2009 року.

Альберт II, який є принцом Монако, кілька років тому отримав Lexus LS 600h L, який дістався монарху перед весіллям. Дана модель являє собою лімузин, на якому встановлена ​​силова установка і головною відмінністю якої, є прозора куленепробивні дах.

Президенту Азербайджану А. Алієву виділили не менше гідний автомобіль – Mercedes-Benz W221 S600 Guard Pullman. Глава держави вважає за краще використовувати люксовий лімузин, який здатний вистояти проти обстрілу з штурмової гвинтівки, а також встоїть перед вибухівкою з 15 кілограмової потужністю.

Колишній імператор Японії мав також броньованим лімузином Toyota, який володіє двигуном V12 з об’ємом в 5 літрів і потужністю в 350 кінських сил. Даний автомобіль може повністю убезпечити пасажирів, а також захищає колеса від прямих пострілів.

Президент Кореї Мун Джа Ина вибрав в якості президентського авто Hyundai Nexo SUV. Дана модель володіє всіма сучасними нововведеннями і увійшла в топ найбезпечніших автомобілів світу. Кросовер є на 94% безпечним для водія і пасажирів, на 875 для дітей, на 67% безпечним для пішоходів і забезпечує 80% безпеки успішної роботи пристроїв.

Кілька років тому короля Швеції Кала Густафа журналісти і громадськість змусили пересісти на машину економ-класу, і тепер монарх роз’їжджає на екологічному Volvo C30.

Джерело akcenty.com.ua

Не пропустіть