В інтернеті продемонстрували, якою б могла бути «Волга» ГАЗ-24 (Фото)

Конструктором Горьківського автомобільного заводу Володимиром Носакова було поширене фото рідкісної «Волги», в результаті не потрапила в серійне виробництво.

Слід згадати, що в різний період Носаков був керівником КБ компонування легкових авто, головним конструктором легковиків ГАЗ і заступником головного конструктора підприємства. Під його керівництвом було створено оперення ГАЗ-24, а ще випущений «Газ-14» Чайка.

Носаков також брав участь в розробці спеціальної модифікації «Волги» ГАЗ-24-14, так і не опинилася в серії. Дослідні екземпляри були оснащені 4 фарами, іншою радіаторною решіткою і 2,6-літровим мотором V6. Фото рідкісного авто Носаков опублікував в соціальній мережі Facebook. У підписі до фотографії йдеться, що фото зробили в 1968-му на полігоні НАМІ.

Зокрема, в 60-і роки розробили одночасно 2 варіації силової установки V6 для «Волги». Свою версію запропонували фахівці НАМІ – фактично послабити мотор від «Чайки» V8 до V6. Працювали над агрегатом і в Газі, де вийшло побудувати двигун з нуля.


Не пропустіть