Сім добротних автомобілів, які найменше втрачають у цінні (Фото)

Існує популярна думка про те, що як тільки автомобіль залишає салон, він тут же втрачає близько 10 відсотків своєї вартості. Експерти переконані, що такого роду заяву якщо і не повністю відповідає, то в усякому разі досить близько до істини. Однак, є група моделей, які не дешевшають радикально протягом досить тривалого періоду часу. Такий автомобіль можна сміливо брати, адже його подальший перепродаж не завдасть серйозного удару по гаманцю.

1. Mazda CX-5

Ще в 2011 році японські конструктори створили автомобіль, який зміг по-справжньому обігнати свій час. Найчастіше Mazda CX-5 протягом 3-5 років втрачає не більше 10% своєї вартості. Все тому, що технічне виконання машини близько до скоєного. Особливо, якщо мова йде про збірки з 2 і 2.5 літровими моторами. При покупці даного автомобіля на вторинному ринку слід звертати увагу на стан підвіски і витік масла.

2. Renault Logan

Надійний седан, який стане відмінним вибором для робочих поїздок, а також в якості автомобіля на кожен день. За три роки експлуатації автомобіль втрачає близько 14.5 відсотків своєї вартості. Щодо інших моделей це зовсім небагато. Єдина проблема при покупці даного автомобіля на вторинному ринку в тому, що Renault Logan досить часто використовують в якості таксі. Тому завжди варто в першу чергу перевіряти двигун.

3. Hyundai Solaris

Даний зразок також втрачає в ціні не більше 15 відсотків за три роки експлуатації. Можливо таке завдяки відмінному якість збірки і «універсальним» зовнішнім виглядом, який завжди виглядає добре. На ринку Hyundai Solaris представлений в декількох варіантах комплектації. Вибирати сміливо можна будь-який, в залежності від своїх фінансових можливостей.

4. Toyota Land Cruiser 200

Більше 15% в ціні за 3 роки втрачає японський Toyota Land Cruiser 200. Позашляховик славиться своєю надійністю на нашому ринку, а тому завжди швидко знаходить свого покупця. Навіть якщо мова заходить про уживані моделі. Важливою перевагою Toyota Land Cruiser традиційно є ще й те, що автомобілі прості в обслуговуванні, а запчастини до них знайти не так вже й складно.

5. Kia Rio

Відмінний варіант автомобіля на кожен день. За три роки експлуатації Kia Rio втратить приблизно 15.5% своєї вартості. Машину охоче беруть, як на первинному, так і на вторинному ринку. Автомобіль з високою ліквідністю і відмінною ціною. Охоче ​​беруть Kia Rio в тому числі з тюнінгом різного ступеня «занедбаності».

6. Mazda 6

Важко буде знайти автомобіліста, який захоче позбутися найближчим часом від Mazda 6. Можливо, саме з цієї причини Mazda 6 майже не втрачає в ціні. Не більше 16.2% вартості піде за рік. Автомобіль можна сміливо використовувати не менше 5 років. Благо характеристики машини на досить високому рівні. Само собою, все це можливо при уважному і дбайливому ставленні господаря.

7. Kia Optima

Ще один корейський автомобіль Kia, який заслуговує на увагу. На ринку авто втратить за 3-4 роки близько 17% своєї початкової ціни. Гідна начинка, висока надійність і звичний дизайн, робить дану машину однією з найбільш ліквідних на ринку.

І бонус: Hyundai Elantra

Автомобіль не на один і навіть не на три роки. Мінімальний знос двигуна, зручний салон, приємний дизайн. Єдина проблема моделі – підвищена ймовірність корозії на кузові. Незважаючи на останнє, автомобіль майже не втрачає в ціні. За 3 роки Hyundai Elantra подешевшає лише на 17 відсотків.


Не пропустіть