Занадто хороший для свого часу: в мережі з’явилися фото рідкісного автомобіля від ЗАЗ (Фото)

У Мережі з’явилися унікальні фотографії першого радянського купе ЗАЗ «Спорт-900». Рідкісний екземпляр, знайдений в одному з покинутих гаражів, відправився на реставрацію, де він отримає «друге життя» вперше за більш ніж 50 років.

Радянський раритет ЗАЗ “Спорт-900” отримає друге життя. В одному з покинутих російських гаражів був знайдений унікальний автомобіль, який почав випускатися ЗАЗом в такому корпусі вперше.

“Спорт-900” створили інженери НАМІ в 1963-році, і за наступні три роки ЗАЗ випустив всього шість таких машин. Всі вони роз’їхалися по музеях світу або в інститути. Про місцезнаходження пари авто до тепер нічого не відомо.

Кузов у ​​купе створювався з нуля, з нового для заводчан матеріалу – легкого вуглепластика. Силова установка “Спорт-900” запозичена від ЗАЗ-965.

Рушійна сила першого запорізького спортивного купе – 27-сильний бензиновий двигун, який міг без проблем розігнатися до 100 кілометрів на годину, при цьому в авто була 4-ступінчаста “механіка”.

“Спорт-900” випустили занадто рано для свого часу, тому в глобальне виробництво він так і не потрапив. Залишається задовольнятися рідкісними екземплярами в музеях і на фото.

Джерело golos.zp.ua

Не пропустіть