У Мережі з’явилися унікальні знімки ЗАЗ “Спорт 900”

Іноді в стареньких гаражах роками припадають пилом радянські автомобілі, а їх власники і не здогадуються, яким скарбом вони володіють. Досить часто колекціонерам або ж простим ентузіастам вдається відреставрувати старенький автомобіль і зробити його мрією багатьох водіїв.

Нещодавно в мережі з’явилися унікальні знімки першого радянського купе, яке носить назву ЗАЗ “Спорт 900”, розповідає Твоя машина.

Рідкісний екземпляр автомобіля був знайдений в одному з покинутих гаражів. Його забрали для реставрації, щоб більше ніж через 50 років він зміг отримати “друге життя”.

Примітно, що ЗАЗ “Спорт 900” став першим купе радянського виробництва. Він був створений в 1963 році. Відомо, що в період з 1963 по 1969 року таких екземплярів було випущено всього шість. Про долю деяких дещо вдалося з’ясувати. Наприклад, одна з таких машин представлена ​​зараз в музеї, друга ж зберігається в інститутських ангарах. На жаль, про долю решти поки не відомо.

Силова структура кузова і агрегати були взяті з ЗАЗ-965. Відомо, що кузов був створений як то кажуть “з нуля” з легких вуглепластикових панелей. Особлива увага приділялася двигуну, який працюючи в парі з чотирьох ступінчастою “механікою” міг спокійно розігнатися до 100 км/год.

У серію ЗАЗ “Спорткар 900” на жаль не вийшов. На думку тодішньої влади, вийти на ринок у нього було мало шансів.


Не пропустіть