7 надійних автомобілів, які витримають навіть апокаліпсис (Фото)

На жаль, якість сучасних автомобілів з кожним роком продовжує знижуватися. Однак, в світі все ще залишилися машини, здатні «пережити» практично що завгодно.

MERCEDES-BENZ UNIMOG

Серія культових німецьких вантажівок-всюдиходів існує з 1945 року. З того часу вийшло безліч найрізноманітніших модифікацій, а також широка палітра навісного обладнання для неї. Останнє може бути як вузькоспеціалізованим, так призначатися для загального застосування.

Примітно, що на початку своєї історії Unimog розроблявся, як бюджетне рішення для сільського господарства. Тепер же цей Mercedes-Benz повсюдно використовують в військовому справі, на будівництвах і навіть міських службах Німеччини.

Окремої уваги варта незвичайна конструкція машини. «Унімог» отримали досить високий кліренс і гнучку раму, яка також є частиною підвіски. Зрозуміло, особливість негативно вплинула на максимальний вантаж перевезення. Втім, по прохідності, швидкості і надійності Unimog НЕ має рівних у своєму класі.

JEEP WRANGLER

Відому модель американської компанії Chrysler вибирають не тільки за видатні показники на бездоріжжі, але і за загальну надійність. Це і не дивно, адже спочатку машина розроблялася для армії США, а перші партії йшли виключно на військові потреби. Однак, завдяки вкрай вдалої конструкції і характеристиках автомобіль буквально просили вивести на цивільний ринок.

З моменту дебюту в 1987 році вийшло чотири повноцінних покоління Wrangler. Модель ставала більш сучасною, але основні риси дизайну продовжували залишатися впізнаваними. Примітно, що незмінним є і якість збірки кросовера.

Окремої уваги заслуговує багатство доступних комплектацій і модифікацій автомобіля. Існують спеціалізовані версії виключно для бездоріжжя, комфортні міські SUV, а також серії в так званому військовому стилі.

Мабуть, єдиним недоліком Wrangler є його вартість. Втім, в порівнянні з прямими конкурентами Jeep ціна моделі в більшій мірі ідентична.

NISSAN PATROL Y62

Повноформатний позашляховик був представлений в 2010 році на заході в Абу-Дабі. Кросовер побудований на основі рами, а з особливостей ходових якостей відзначимо наявність електронного блокування диференціала, а також фірмову систему адаптивного повного приводу. До речі, останній здатний працювати в чотирьох режимах, заснованих на характеристиках дорожнього покриття.

За продуктивність відповідає потужний 5,6-літровий двигун формату V8, що видає до 500 к. с. і 560 Нм крутного моменту. Силовий агрегат оснащений системою активної зміни фаз газорозподілу і прямого вприскування.

Примітно, що технологічний автомобіль вкрай рідко ламається і слабо схильний до корозії.

CHEVROLET S-10 BLAZER

Компактний позашляховик заснований на популярному в США пікапі S10. Останній випускався з 1982 року і зарекомендував себе як проста і витривала машина як для роботи, так і для аматорських змагань по Off-Road.

З технічної сторони Chevrolet відмовилася від інноваційних ідей на користь перевірених технологій. На вибір покупців були доступні 2-х і 2,8-літрові бензинові двигуни. Останній виконаний в форматі V6, а перший мав чотирициліндровий двигун.

Незважаючи на те що деяким екземплярам дебютного покоління S-10 Blazer вже більше 30 років, вони як і раніше знаходяться в досить бойовому стані. Більш того, деякі запасні частини для першого покоління продовжують виготовляти в Бразилії донині.

PORSCHE 911

Особливе місце в цій добірці належить спорткару від відомого німецького виробника. Як виявилося, модель під номером 911 є не тільки неймовірно красивою, але і вкрай надійною машиною.

За якість автомобіля голосно говорять статистичні дані TUV Report 2019, опубліковані Німецькій Асоціацією технічного нагляду. На думку експертів, саме у Porsche 911 зафіксовано найменше кількість поломок. В моделях 3-річної давності зафіксовано 2,5 відсотка ушкоджень, а машини старше 5 років – всього 6 відсотків.

TOYOTA HILUX

Культовий японський автомобіль дебютував в 1968 році і налічує вісім повноцінних поколінь. Своїм успіхом модель зобов’язана неймовірній функціональності, ремонтопридатності і надійності .

Примітно, що багато тюнінг-ательє для своїх офф-роуд проектів частіше за все вибирають Toyota Hilux. Це і не дивно, адже модель може похвалитися неймовірно простою і якісної конструкцією, з якої можна створити машину будь-якої спрямованості. Більш того, серед військових конфліктів по всьому світу саме з цього автомобіля частіше за все роблять так звані імпровізовані бойові машини.

Про безсмертність старих Hilux буквально складають легенди. Наприклад, в 2017 році група незалежних експертів назвала модель «Кращим пікапом вторинного ринку».

BOWLER WILDCAT

Дітище молодої британської компанії, заснованої в 1985 році, є продовженням лінійки підготовлених спортивних позашляховиків. Модель являє собою логічне розвиток Tomcat.

Примітно, що частина вузлів і агрегатів машини запозичені з культового Land Rover Defender. Зокрема, від LR кросовера з назвою Wildcat дісталися мости , поздовжні важелі кріплення, карданна передача і роздавальна коробка .

Про витривалість професійного кросовера каже його значний послужний список в автоспорті. Помітна кількість приватних команд відає перевагу Blower на марафонах «Париж-Дакар» і «Гонці Фараонів».


Не пропустіть