Капсула часу: новий ВАЗ-2106, який простояв 25 років в гаражі

В Одесі живе старенька бабуся, яка володіє абсолютно нової “шісткою”, що простояла 25 років в гаражі без руху ..

За воротами цього гаража машина простояла 25 років: її жодного разу не мили, не пересували і не заводили після пригону з Москви в січні 1991-го року, пише fishki.net.

Звичайно, ми не могли пропустити таку “Капсулу часу” і як тільки погодна ситуація на дорогах стала більш-менш адекватною, оперативно вирушили в бік Чорного моря на огляд “Жигульонка”.

Певний ризик “холостої поїздки”, звичайно, був присутній, адже ніяких фотографій ця людина надати не змігло, а буквально за день до виїзду попередила, що потрапити в секретний гараж зможе тільки 1 людина і ніяких камер: такими були жорсткі вимоги “суворої” бабусі – господині автомобіля.

Отже, в гаражі, під 25-річним шаром пилу дійсно знаходилася практично нова “шістка”, правда, знову модифікації 21063, тобто – з 1,3-літровим двигуном 21011.

Пробіг машини – всього 1349 кілометрів: саме стільки зайняла дорога з підмосковної бази до Одеси. Нове авто в січні 1991-го року отримував і переганяв зять бабусі. На одометрі – всього 1349 км. 1,3-літровий мотор ВАЗ-21011 потужністю 64 к.с.

З великою ймовірністю, заміни зажадають практично всі гумові деталі (втулки, сальники) з ходової частини і силової установки, а також ремені і технічні рідини.

Сидіння заховано під заводськими целофановими накидками чорного кольору

Комплектація цієї 21063 – досить цікава.

Кузов пофарбований фінською сіро-блакитною емаллю Sadolin, про що свідчить паперова бірка і запаяна в целофановому пакеті баночка (для локальних підкрасів) в багажнику. Там же лежали нові хромовані ковпаки, загорнуті в папери. В багажнику – нова запаска, баночка з фарбою і 4 нових хромованих ковпаки, загорнуті в папір.

Бічних дзеркал заднього виду на автомобілі немає взагалі – є тільки місце для кріплення з лівого боку.

Під капотом здивувала котушка запалювання з написом Bosch. Інтер’єр – стандартний для радянських “шісток”, але матеріал, яким обтягнуті сидіння, відрізняється від такого на 21063 зразка 1991-го року.


Не пропустіть