У мережі показали унікальний прототип Таврії (Фото)

Напевно з української машиною Таврією знайомі багато автолюбителів. Модель (1987 рік) стала останньою самостійною, яку випускав завод ЗАЗ. Однак, мало хто знайомий з її прототипами, які, варто віддати належне, були досить цікавими.

Інженери «не покладаючи рук» намагалися поліпшити вже існуючу модель, її дизайн і «начинку». Але, на жаль, розробки так і не були реалізовані.

Так цікаво, що макет нової моделі ЗАЗ – 1106 інженери виконали з пластиліну. При цьому пластилінова Таврія була представлена ​​в реальних розмірах.

Так званий хетчбек ЗАЗ-1106, в порівнянні з попередніми моделями, виглядав ультрасучасно і при цьому вписувався в усі канони ЗАЗ.

Прототип автомобіля був представлений в 1988 році на виставці автодизайну-88.

Однак, був ряд причин, за якими, ЗАЗ-1106 не судилося з’явиться. Одна з причин – складність налагодження серійного виробництва.

Також з кожним днем ​​зростала конкуренція, а підприємство переживало не найкращі часи. Тим більше, що до кінця 80-х початку 90-х ринок розбавиться імпортними автомобілями. В таких умовах могли вижити тільки бюджетні моделі, а це була явно не історія 1106. Поодинокі макети були передані в музей заводу, і на цьому було покінчено.

За фото можна помітити, що у даної моделі уловлюються загальні риси ЗАЗ – 1102, але в цілому у неї була своя «родзинка» і свій неповторний стиль.

До слова, в макетах зменшених масштабів був готовий седан на базі макета ЗАЗ – 1106 і купе ЗАЗ – 1104. Можливо, якби ці моделі все ж зважилися випустити, доля заводу була зовсім інша.


Не пропустіть