Експерти назвали найнадійніші дизельні двигуни (Фото)

Дизельні двигуни користуються популярністю у автолюбителів, але далеко не всі агрегати виділяються надійністю. Експерти назвали найбільш довговічних представників даного класу, які «проживуть» довше власників.

Багато автолюбителів віддають перевагу автомобілям з дизельними двигунами з різних причин. Однак далеко не всі силові агрегати даного класу можуть похвалитися надійністю. Щоб уникнути проблем з автомобілем, експерти назвали кращих представників «дизелів», які завдадуть мінімум проблем під час експлуатації. В першу чергу слід звернути увагу на PSA 2.0 HDI від французького автовиробника PSA Peugeot Citroen. На жаль, зараз виробництво даних моторів припинено, але їх можна знайти на автомобілях Citroen, Suzuki, Peugeot, Ford і Fiat випуском від 1999 до 2006 року. Потужність силового агрегату становить від 90 до 180 конячок в залежності від модифікації і року випуску.

На другому місці розташувався Volvo 2.4 D. Шведська компанія створила шедевр в 2001 році. Даний силовий агрегат використовувався тільки на автомобілях бренду. Потужність мотора становить від 130 до 205 «конячок». У разі регулярного обслуговування агрегат здатний проїхати до 700 тисяч кілометрів.

Замикає трійку лідерів VAG 1.9 TDI. Даний двигун використовується вже більше 20 років і не думає йти в минуле. «Дизель» трохи вибагливий до обслуговування, але якщо все робити правильно, то він прослужить до 400 тисяч кілометрів.

У рейтинг також потрапили BMW M57, Honda 2.2 i-CTDi, Toyota 1HD, Opel 1.7 CDTI, Fiat 2.4 JTD, Hyundai/KIA 1.6 CRDi (D4FB) і Mercedes-Benz 3.0 CDI (OM642).


Не пропустіть