ЗАЗ-1902 «Баггі»: унікальний спортивний “Запорожець” (Фото)

Виявилося, що Запорізький автомобільний завод працював не лише над автомобілями для громадського призначення.

Як повідомляє MMR, земляк міг похизуватися навіть спорт-каром ЗАЗ-1902 «Баггі», який повинні були використовувати для перегонів по пересіченій місцевості. Розроблений в 1977 році автомобіль був оснащений 1.2-літровим двигуном з максимальною потужністю 50 к.с.

Зокрема, зварена з труб рама повинна була захищати каркас від перекидання транспорту, яке було можливе через недостатньо великий кліренс. Примітно, що такий тип кузова використовували практично на всіх автомобілях призначених для їзди по бездоріжжю.

Ба більше, спорт-кар планували продемонструвати на міжнародній арені, оскільки це була виключно заводська розробка.А ЗАЗ-1902, своєю чергою, з легкістю пересувався по піщаних дюнах та бездоріжжю.

Серед особливостей спорт-кару можна виділити максимальну швидкість, яка становила 105 км/год при 540 кілограмах ваги. Примітно, що під час тестів за кермом сидів досвідчений гонщик, через те, що автомобіль міг з легкістю перевернутися.

На жаль, у 1977 ЗАЗ випустив лише один єдиний екземпляр, а через деякий час ще декілька машин. Попри усі особливості спорт-кару, найближчим часом під час експлуатації було виявлено низку недоробок, через що проєкт вирішили закрити.


Не пропустіть