У гаражі з автозапчастин зібрали унікальну машину

Принцип доміно в машині Голдберга можна подати оригінальним способом, якщо використовувати численні автомобільні запчастини, пише autotheme.info.

У Мережі можна знайти досить багато відеороликів на тему хитромудрої машини Голдберга, що використовує принцип доміно – послідовно падаючі елементи. Однак нещодавно з’явився один, який примітний тим, що молоді винахідники вирішили покласти в основу своєї конструкції – десятки автозапчастин, від деталей двигуна і трансмісії до кузовних елементів.

Машина Голдберга, машина Руба Голдберга або надрозумна машина – це пристрій, який виконує дуже просту дію надзвичайно складним чином – як правило, за допомогою довгої послідовності взаємодій за принципом доміно. Ці машини отримали свою назву від імен американського карикатуриста і винахідника Руба Голдберга і англійського художника Вільяма Робінсона, які використовували зображення таких машин в своїх роботах. Іноді цей вислів використовується для іронічного позначення будь-якої надмірно складної системи.


Не пропустіть