Китай підробив відомий мотоцикл М-72 “Дніпро” (Фото)

Китай завжди дивував своїм вмінням копіювати усе що завгодно.

Серед цікавих екземплярів можна виділити підроблений мотоцикл з коляскою типу МТ “Дніпро”.

Як повідомляє MMR, Китай розпочав розробку важких мотоциклів Chang Jiang ще наприкінці 50-х, коли Радянський Союз передав китайцям документацію мотоцикла М-72, який незабаром зняли з виробництва та замінили на більш сучасну модель.

Також примітно, що незабаром застарілий М-72 був перероблений у бойову одиницю армії Китаю, як і прототип BMW R71.

Відомо, що Chang Jiang 750 є подібним за конструкцією до М-72, який випускався у 1957-му році, втім в ньому зміненили систему запалення й електрообладнання. Варто відзначити, що транспорт випускається в декількох модифікаціях — звичайній, армійській та люксовій. Зокрема, є можливість придбати мотоцикл без коляски. Під час покупки транспорту пропонуються два двигуни на вибір, кожен об’ємом 0,746 л, однак потужність одного становить 24 к.с, а іншого – 32 к.с.

Навряд чи армія Китаю продовжує закуповувати раритетний мотоцикл, у зв’язку з чим, виробник просуває транспорт, як ностальгічну ретро модель.

Цікаво те, що китайці намагалися також продавати Chang Jiang 750 й на території СРСР, втім, справа не пішла. Це й не дивно, оскільки на пострадянських теренах чи запилених гаражах і досі можна зустріти важкі мотоцикли К-750, К-650, МТ “Дніпро”, “Урал.


Не пропустіть