Найпотужніший електрокар у світі

Представники університету штату Огайо спільно з компанією Venturi Automobiles створили унікальний електричний автомобіль, який здатний розганятися до 372 кілометрів на годину. До теперішнього часу це найвищий показник серед електрокарів, зазначає cikavosti.com.

Проект отримав назву VBB-3 і даний автомобіль, який все ще є своєрідним концептом, не призначеним для поїздок по міських дорогах.

1da6ff9c34430bd246e32c7d7217453e

Транспортний засіб має потужність майже 3 тисячі кінських сил і здатний розвивати швидкість до 372 кілометрів на годину, що робить його найпотужнішим електрокаром в світі. Як відзначають інженери з університету штату Огайо, VBB-3 здатний розвинути швидкість від 0 до 60 кілометрів всього за дві секунди.

Експерти пояснили, що перший автомобіль, який розвинув швидкість більше 300 кілометрів, був створений ще в 1935 році. Пізніше, в 2010 році, з’явився один з перших прототипів VBBB, який також був розробкою Venturi Automobiles. Тоді авто встановило рекорд з швидкості і розробник має намір побити його влітку 2016 року.

Примітно, що у Venturi є своя команда у ФІА Формула-Е і компанія використовує безліч інновацій в своїй роботі. У VBB-3 використовуються нові технології і згодом електромобіль стане тестом на суміщення електроруху та енергоефективності. Пізніше ця ж технологія може бути використана в створенні «зелених» автомобілів і електрокарів.


Не пропустіть