Які автомобілі збирають в Україні

Провідним виробником машин в Україні є Запорізький автомобілебудівний завод. Остання модель, яка була розроблена на заводі, – ZAZ Vida, пише famozio.com.

Легковики, які сходять з конвеєрів концерну «Богдан»:

Hyundai;
Great Wall;
Jac;
Volkswagen;
Škoda;
Lada;
Subaru;
Citroen.

«Богдан» випускає недорогі автомобілі, але збирає їх переважно з ВАЗівських деталей, тому назвати ці машини повністю українськими не можна.

У Черкасах, в цехах корпорації «Богдан», сходять з конвеєра машини марок JAC, Great Wall і Lifan, які непогано «йдуть» на експорт, а також продаються всередині України. Набагато більше доходу «Богдан» отримує від паралельної збірки KIA і Hyundai, які вже змогли завоювати серця автомобілістів по всьому світу.

З європейських концернів в Україні поки представлена ​​тільки Škoda.

Які машини збирають в Україні?

Найвідоміші з світових автовиробників, які орендували або купили площі для складання авто на Україні, це Chery і Chevrolet.

Шевроле при співробітництві з ЗАЗ випустив окрему модель, яка продається в Україні та за її межами – ЗАЗ Chevrolet Chance. Морочитися з дизайном і технічними характеристиками не стали, це ліцензована копія Lanos того ж виробника, але ціна на Шанс нижча за рахунок використання місцевих матеріалів і комплектів гуми.

74435

Щільно влаштувалися в країні і корейські автовиробники, наприклад, машини під маркою SsangYong збирають в Кременчуці, там же з’являються на світ новенькі Geely.

«Єврокар» спрямований на складання максимально дорогих авто, на конвеєрах підприємства «народжуються» Volkswagen, Audi, SEAT і Škoda. Правда, перші три виробники поки випускають мінімальну в процентному співвідношенні кількість авто в Україні, а ось Škoda українського складання цінується водіями за довговічність і рівень комфорту. Розташоване автомобільне підприємство в Закарпатті та на сьогоднішній день практично повністю оснащено унікальними зарубіжними технологіями і якість збірки на «Єврокар» мало відрізняється від європейського.


Не пропустіть