Що в Land Rover українського? (відео)

Завод в Запоріжжі випускає прес-форми для пластикових деталей багатьох автомобілів, зокрема Land Rover і Skoda, пише autopilot.kiev.ua.

У Східній Європі існує тільки одне підприємство, яке випускає оснастку для світових виробників автомобілів. Воно знаходиться в Запоріжжі, стверджують «Джедаї». Завод працює дуже давно, і на ньому були зроблені прес-форми для пластикових деталей всіх радянських і українських автомобілів. Тепер на підприємстві роблять прес-форми для пластикових деталей автомобілів Land Rover і Skoda. Щоб зі звичайної заготовки вийшла готова деталь, майстри працюють над нею не менш ніж півроку.

В процесі виробництва прес-форми заготовку спочатку обробляють «начорно». Сталь для прес-форми піддають п’ятиступінчастій термічній обробці і загартовують. На спеціальному верстаті заготовку шліфують, дотримуючись мінімальних допусків. Треба сказати, багато процесів на заводі автоматизовані, працюють сучасні верстати. Але фінальне доведення прес-форм довіряють людині – досвідченому майстрові. Готову прес-форму відправляють в Європу, де з її допомогою будуть відливати пластикові деталі салону відомих нам автомобілів.


Не пропустіть