Ви будете вражені: на чому їздить президент Гвінеї

За рейтингом якості доріг, в Гвінеї дороги гірші, ніж в Україні, а бензин коштує майже, як у нас. Але Екваторіальна Гвінея вважається найбагатшою в Африці. Теодоро Обіанг Нгема Мбасого – її президент, який править країною з 1979 року і займає перше місце в світі за тривалістю перебування на посаді глави держави (за винятком короля Таїланду і королеви Великобританії), пише topgir.com.ua

5 років тому багато експертів і громадськість вирішили, що це кінець епохи Теодоро. Але ні! Виходець з впливового африканського клану Есангуі зміг не тільки вийти сухим з ​​води, не загримівши до в’язниці, а ще й зберіг свій пост. Разом з особистою армією він зумів відбити атаки на свій палац і примудрився домогтися страти для всіх, хто був причетний до спроб його повалення. Потрапили “під роздачу” навіть наближені особи, яких лідер Екваторіальної Гвінеї запідозрив у зраді. Вищі міри покарання для них він пояснив досить лаконічно: «Ці люди несли загрозу мені, моїй родині і моєму уряду. Тому судочинство щодо них було швидким ».

Син президента – Теодор Обіанг молодший (також його називають Теодорін) вже не один рік підозрюється владою різних країн в корупції і махінаціях. Зокрема, США вже 10 років намагаються довести його провину в «відмиванні грошей». Проте, як син глави держави, так і вся його родина дотепер на волі, і, судячи з обновок, живуть досить непогано. Так, у Теодоріна є вілла в Майамі за 35 мільйонів доларів, будинок у Франції за 20 мільйонів євро і маєток в Монако, а сім’ї президента приписують яхту за 340 мільйонів доларів.

Офіційно ж маєтки Нгема Мбасого оцінюється в 600 мільйонів доларів. А ще цікаво, що 16 (!) його родичів очолювали або очолюють ті чи інші міністерства і держоргани.

Тепер перейдемо до автомобілів. Крім раніше згаданих суперкарів (вони, до речі, в результаті були повернуті синові президента), за минулі роки колекція президентської родини поповнилася деякими мега-унікальними екземплярами.

Ось три з них, доставлені до Екваторіальної Гвінеї в минулому році. Це McLaren P1, Koenigsegg One: 1 і Lamborghini Veneno Roadster сумарною вартістю 10,3 мільйона доларів.

Збентежив літачок з російським прапором? Нічого дивного, адже Путін і Медведєв, можна сказати, давні товариші Теодоро Обіанг Нгема Мбасого. Між Росією і Екваторіальної Гвінеєю підписано договір про військово-технічне співробітництво, а два роки тому в РФ вийшов фільм «Гвінейська шельф» про співпрацю Росії і Екваторіальної Гвінеї. А ще уряду РФ і Гвінеї приписують тіньові схеми і махінації, а також співпраця з «миротворчих операцій» і тероризму. Але це не наша справа.

Правда, все ж дуже цікаво знати, що це за абревіатура DPR на суперкарі сина глави Екваторіальної Гвінеї на досить свіжій фотографії. Нам тут випадково згадалася самопроголошена Донецька Народна Республіка з її автономери DPR (Donetsk People’s Republic), але думаємо, це просто збіг. Сподіваємося, що і африканське вугілля, що завозився в Україну, тут теж ні до чого …


Не пропустіть