Автопілот збільшить кількість сексу в автомобілях – експерт

Водії напівавтоматизованих транспортних засобів схильні до безвідповідальної поведінки, пише korrespondent.net.

Поширення напівавтоматизованих систем управління автомобілем може привести до того, що все більша кількість водіїв почнуть займатися сексом прямо під час керування транспортним засобом.

Про це заявив Баррі Кірк, представник Канадського центру якості автоматизованих автомобілів. “Я прогнозую, що після того, як комп’ютери візьмуть на себе керування, в автомобілях буде відбуватися все більше сексу”, – заявив експерт.

У сучасних системах управління, таких як Autopilot від Tesla або Honda Sensing, людина повинна бути здатною в будь-який момент переключитися на ручне керування, тому сторонні активності таять в собі ризики.

Так, компанія Google оцінює звичайний час реакції водія на запит про переключення в ручний режим у 17 секунд. Під час статевого акту людині може знадобитися куди більше часу, щоб вжити необхідних заходів під час екстреної ситуації.

Незважаючи на те, що такі побоювання можуть виглядати натягнутими, вони цілком відповідають навіть нинішній ситуації. Водії неодноразово ставили себе в небезпечне становище, здійснюючи дії сексуального характеру під час керування неавтопілотованих транспортних засобів.

Крім цього, власники частково “безпілотних” автомобілів також були помічені в некоректній поведінці: наприклад, водіїв Tesla бачили навіть на задньому кріслі, тому їм нічого не заважає ще й зайнятися при цьому сексом.

Як зазначає експерт, небезпечне відволікання від керування машиною становить небезпеку лише на найближчому рівні розвитку технологій. У майбутньому, в повністю автопілотованих автомобілях, водій буде вільний для будь-якої діяльності.


Не пропустіть