Назвали найкращі вживані авто представницького класу (ФОТО)

У Європі такі машини можна купити набагато дешевше, ніж в Україні, пише eizvestia.com.

Якби в Україні покупцеві довелося вибирати між купівлею вживаної розкоші і нового гольф-класу, то в Європі більшість з представлених в огляді автомобілів обійдуться дешевше. Але раз вже ми прагнемо до ЄС, ознайомлення з їхніми звичаями, що називається, не зашкодить.

1. Volkswagen Phaeton (з 2002 року)

68734

Мабуть, єдиний автомобіль у списку рекомендованих до купівлі б/в авто, який вироблявся до наших днів (якщо бути гранично точним, до 29 березня 2016 р.). Phaeton був покликаний скласти конкуренцію “Мерседесам” S-класу, чудово оснащений і володіє широким переліком силових агрегатів, найпопулярніший з яких – потужний і економний 3-літровий дизель, що пропонувався з 2010 року. Автори огляду відзначають загальну надійність творіння VW, але підливають і ложку дьогтю: з їхньої точки зору, автомобіль недостатньо престижний. Вартість Phaeton в Британії починається від 4 тисяч фунтів.

2. Lexus LS400 (1998-2000)

68735

Ще один новий седан S-класу, створений перфекціоністами. Створюючи Lexus, у “Тойоті” розуміли, що грати доведеться на чужому полі і вирвати свій шматок ринку можна, лише запропонувавши щось видатне. LS400 тих років відрізняється виключно високою надійністю – єдиною серйозною проблемою, з якою стикалися багато власників, виявилися поломки пневматичної підвіски. Крім того, цей “Лексус” відрізняється якісним виконанням, а ось комплектація не така хороша, як у конкурентів. Між тим, модернізований LS400 другого покоління можна придбати в Англії вже за 700 фунтів.

3. Jaguar XJ8 (1998-2003)

68736

Цей седан – еталон стилю, комфорту і якості збірки, незважаючи на вік, коштує недешево – від 3500 фунтів. Потенційному покупцеві краще звернути увагу на автомобілі, вироблені в XXI столітті – у старших машин спостерігаються проблеми з двигуном і електрикою. Їх вдалося усунути в 1999 році, а ось з високою витратою палива таки доведеться миритися. Втім, в Україні “Ягуари” купують насамперед з любові, а в цій ситуації прийняття недоліків – річ абсолютно буденна.

4. BMW 7 серии Е38 (1994-2001)

68737

В цілому, цей седан “БМВ” заслужив високі оцінки за свою надійність, однак під час проведення тест-драйву варто звернути увагу на відхилення в роботі рульового колеса і гальм – ранні симптоми можуть означати швидкий ремонт, а техобслуговування цих машин коштує чималих грошей. Кращою модифікацією седана, на думку британських журналістів, є 740i, оснащена 282-сильним бензиновим V8. Про паливну економічність краще не згадувати – ні тобі турбін, ані хитрого уприскування. Шукайте на англійських автобазарах за ціною від 2500 фунтів.

5. Mercedes-Benz S-класса W220 (1998-2005)

68738

Один з двох найкрасивіших “Мерседесів” S-класу, особливо вигідно виглядає на тлі злегка вагітного попередника. Представлений на слові тисячоліть седан укомплектований безліччю супер-сучасних на той момент систем –включаючи мультимедійну систему Command, рідкокристалічну панель приладів, пневмопідвіску та ін. Однак, висока концентрація хайтека на борту часто призводить до відмов і це – основний недолік цієї машини. Тому перед покупкою S-клас просто-таки необхідно перевірити на фірмовій СТО.


Не пропустіть