10 найдивніших забобонів автомобілістів

Існує безліч прикмет, в які вірять сучасні водії. Комусь вони здаються смішними, але більшість автовласників панічно бояться поганих прикмет. Ми підготували для вас підбірку найцікавіших водійських забобонів, але з упевненістю сказати, чи варто вірити в прикмети, не зможе ніхто, пише znaj.ua

1. Номери з цифрами 666 – поганий знак. Вважається, що ці цифри притягують погану енергію. Ніякого раціонального пояснення прикмета не має.

2. Брати в дорогу трос і дроти для прикурювання – до поломки. Забобон говорить, що якщо взяти з собою допоміжні засоби, то ними обов’язково доведеться скористатися. (Добре, хоч про запаску ні слова.)

3. Ніколи не перераховуйте гроші в салоні своєї машини і ні в якому разі не дозволяйте це робити пасажирам. Існує повір’я, що це притягне нечистого на руку інспектора ДІБДР і обов’язково зупинять автомобіль і оштрафує.

4. Пташиний послід на кузові автомобіля – до прибутку. Пташині екскременти на капоті хоч і вважаються хорошою прикметою “до грошей”, але довго їздити з ними не варто. За кілька днів “гуано” здатне завдати шкоди лакофарбового покриття.

5. Возити з собою предмет, яким було проколоте колесо. Вважається, що це вбереже від проколів коліс надалі. Ще одна прикмета без будь-якого пояснення.

6. Штовхати колесо – до проколу. Вважається, що якщо штовхати колесо (водії таким чином перевіряють тиск в шинах), можна спровокувати його прокол.

7. Також не рекомендується купувати машини і мотоцикли, які потрапили в аварію, пов’язані із загибеллю людей. Кажуть, що на такі транспортні засоби переходить чорна карма, і вона буде переслідувати нового власника.

8. Не фотографувати автомобіль. Згідно повір’ям, це світить втратою машини – серйозною аварією або викраденням. З приводу аварій є питання, але розкидані по соцмережах фотографії дорогого автомобіля безумовно можуть зацікавити викрадачів.

9. Погано говорити про машину або просто лаяти – до поломки. Не можна ображати машину і говорити про неї щось погане, сидячи в салоні. Вважається, що автомобіль відповість поломками. Дивно, але це марновірство дійсно іноді працює. Хоча хвалити своє авто без його присутності веде, за прикметами, до поломки. Таким чином, хвалити машину треба в салоні, лаяти – за його межами. І будете їздити довго і щасливо.

10. Освячення автомобіля – до удачі. Те, що машину необхідно освячувати у храмі, досить суб’єктивне марновірство. При всій поширеності явища це рекомендується лише тим автомобілістам, які трепетно ставляться до віри, а не вважають освячення машини даниною моді.


Не пропустіть