Найдивовижніша в світі підводна дорога (фото)

Дорога, що проходить по дну затоки Бурньєф, з’єднує острів Нуармут’є з материковою частиною Франції. Особливість цієї дороги в тому, що 2 рази на день на цьому місці відбувається щось неймовірне, передає “Телеграф”.

Дорога під назвою Пасаж дю Гуа регулярно йде під воду. Під час відливів вона буквально на пару годин виступає з-під товщі води і стає доступною для транспорту. Весь інший час Пасаж дю Гуа захована під водою на глибині 4 метрів.

Варто відзначити, що довжина дороги становить 4,5 кілометра. Не такий вже довгий шлях, проте досить небезпечний. У дороги знаходяться великі знаки з розкладом припливів і відливів. Правда, незважаючи на це, безліч людей все ж потрапляють в пастку. Для “щасливчиків”, яких вода застала зненацька, спеціально побудували рятувальні вежі, де люди можуть перечекати прилив, але в такому випадку зі своєю машиною вони можуть раз і назавжди розпрощатися.

Перехід між островом і материком був виявлений ще в 1701 році. У 1840 році по дну затоки проклали капітальну дорогу з кругляка.

Дивно, але факт. Незважаючи на те, що Пасаж дю Гуа практично постійно перебуває під водою, вона не руйнується, на відміну від наших доріг.


Не пропустіть