11 маловідомих фактів про Porsche, які вас здивують

Компанія Porsche відома в усьому світі, як виробники високоякісних спортивних автомобілів, але мало хто знає, що під цим брендом випускаються ще й елітні кальяни. 11 маловідомих фактів про цей відомомий бренд описує www.novate.ru.

1. Porsche належить концерну Volkswagen

porsche-02

Volkswagen є власником таких відомих автомбільних брендів як Bugatti, Bentley, Lamborghini, Audi, Ducati і Porsche.

2. Під брендом Porsche випускаються кальяни

porsche-01

Про те, що Porsche випускає ручки та годинники, знає багато хто. Але виявляється, що під цим відомим автомобільним брендом впускаються ще кальяни і бонги. Їх відмінні риси – елегантний дизайн і висока ціна. За кальян Porsche доведеться викласти 2 000 $.

3. Porsche створив 19 версій одного автомобіля

porsche-03

Porsche 911, який був представлений в 1963 році на Франкфуртському автосалоні, отримав 19 втілених версій.

4. Porsche створив перший у світі електромобіль

porsche-04 (1)

Перший автомобіль на електричному двигуні розробив Фердинанд Порше ще в 1898 році. Машина називалася “Електричний транспортний засіб Egger-Lohner, модель С.2 Phaeton» або коротко – P1

5. Компанія Porsche спочатку займалася консалтингом

porsche-05

Porsche була заснована як компанія, що розробляє двигуни і надає консалтингові послуги. Перший автомобіль під цим брендом вийшов тільки через 10 років після заснування компанії.

6. Porsche брала участь у розробці дизайну танків

porsche-06

Фахівці компанії Porsche брали участь у розробці дизайну танків часів Другої світової, зокрема танка Tiger (P). Правда, розробка Porsche не увінчалася успіхом.

7. Фердинанд Порше був водієм принца

porsche-07

Фердинанд Порше був водієм принца Угорщини і Богемії ерцгерцога Франца Фердинанда. У 1902 році служив в армії. Уже в 1930-х роках він побував у СРСР. Йому запропонували переїхати в країну з усім своїм конструкторським бюро, але він відмовився.

8. У Porsche є улюблені кольори

porsche-08

Автомобілі Porsche можуть бути пофарбовані в будь-який колір. Але більшість покупців віддають перевагу червоному, чорному і білому.

9. Фердинанд Порше під час Першої світової розробляв військову техніку

porsche-10

Під час Першої світової війни Фердинанд Порше розробляв для армії бортові причепи з колесами, що працюють на окремих вузлових двигунах.

10. До 2003 року компанія Porsche не випускала позашляховики

porsche-12

Перший позашляховик зійшов з конвеєра Porsche тільки в 2003 році. Завдяки популярності бренду у всьому світі і розкішній комплектації машина була приречена на успіх.

11. Porsche на треку

porsche-15

У 1952 році Джон фон Нейман вибрав для участі в гонках автомобіль Porsche 356. Щоб підвищити швидкісні показники авто, він замовив машину без фарбування кузова і обшивки салону. У той час Porsche в США ще не був популярний.

Компанія Porsche і сьогодні наслідує традиції елегантного дизайну і відмінного стилю.


Не пропустіть