5 дивовижних мостів, які варто перетнути на автомобілі

У якій би машині ви не їхали, нехай з найповнішою комплектацією і м’якою підвіскою, приємне відчуття навіть від люксового авто легко може зіпсувати сумовитий вид за вікном. По якій дорозі поїхати, щоб не просто перебратися на інший берег, але і отримати насолоду від поїздки – в підбірці п’яти мостів із заворожливим пейзажем навкруги, пише autorambler.ru.

Шосе 101, США

the golden gate bridge in san francisco, usa

Як приємно роз’їжджати у відкритому авто уздовж узбережжя. Удвічі приємно, якщо твій шлях пролягає по сонячній Каліфорнії повз пісочні пляжі. Уздовж тихоокеанських берегів від Каліфорнії через штат Орегон до Вашингтону розтягнулося Шосе 101. Якщо встанете на цей шлях, то дорога з Лос-Анджелеса прямо приведе вас до знаменитого висного моста Золоті Ворота в Сан-Франциско. Чим не аргумент, щоб проміняти квиток на літак на довгу дорожню подорож?

getimg-11

The Golden Gate Bridge

Атлантична дорога, Норвегія

0 bm9yd2F5NDMuanBn

The Atlantic coast road

“Краща туристична дорога” за версією The Guardians розтягнулася в Норвегії на 8,27 км. Двосмугове шосе уривається сімома мостами, з яких найвищий і улюбленіший туристами на колесах – Storseisundet (Сторсезандетский міст). Щоб під ним могли проходити судна, його підняли над водою на 23 метри. Серед інших його виділяє незвичайний кут нахилу. Міст, прозваний “п’яним”, в перші хвилини збиває з пантелику: під однією точкою зору він закручується в мертву петлю, під іншою – перетворюється на дорогу в нікуди.

В додачу з моста відкривається приголомшливий вид на панораму гір Мольде з 222 снігових вершин. Щоб що усі, хто бажає, без поспіху могли милуватися цією красою, влада створила на дорозі чотири засклені панорамні оглядові майданчики з парковками. Якщо повезе, то можна буде побачити китів, що навіть запливають сюди. А ще тут можна рибалити.

Віадук Мійо, Франція

Millau Viaduct, Aveyron Département, France

Millau Viaduct, Aveyron Département, France

Якщо говорити про мости і мальовничі дороги, то просто не можна не згадати про віадук Мійо на трасі А75 в південній Франції. Багато туристів з південної Франції або з Іспанії, готові зробити чималий крюк, аби лише проїхатися по долині річки Тарн. За 400 мільйонів євро французи поставили відразу три світові рекорди, побудувавши транспортний міст вище за Ейфелеву вежу. Одна з його опор має висоту 341 метр. Це всього на 40 метрів нижче Емпайр Стейт Білдинга в Нью-Йорку.

Проте, як би не хотілося зробити фото місцевих красот, зупинки на мосту заборонені. На місці завжди чергує спеціальний патруль. Окрім віадука і пейзажу є ще один плюс у виборі траси А75 – на більшій частині шляху проїзд безкоштовний.

Ересунський міст, Данія-Швеція

getimg-8

Як в’їхати в Швецію без паспортного контролю? По Ересунському мосту-тунелю. Це щонайдовша поєднана дорога з залізничним мостом в Європі, що сполучає столицю Данії Копенгаген і шведське місто Мальме. Чотирьохсмугова автомагістраль через протоку Ересунн загальною довжиною в 7845 м точно не для тих, хто боїться води і закритого простору. Але для сміливих духом цей шлях має усі шанси стати улюбленим. Дорога проходить не лише над, але і під водою. Канал, вритий в морське дно, приховує 4050-метровий тунель.

Так що, якщо ви опинилися в Копенгагені, орендуйте автомобіль (не довше 6 м, тоді вартість проїзду в один бік становитиме всього 52 євро) і обов’язково провезіться по цьому архітектурному шедевру.

Міст Васко да Гама, Португалія

Vasco da Gama bridge

Vasco da Gama bridge.

Лісабон – найзахідніша столиця континентальної Європи. Багата історія, старовинна архітектура і дуже м’який клімат роблять його популярним місцем відпочинку. Місто, розташоване на березі бухти Марі та Палья, сам по собі прекрасний, а, як відомо, красиве краще бачиться здалека. Щоб помилуватися прибережним пейзажем автомобілістам, варто відправиться на міст Васко да Гама через річку Тежу. Звели його всього за півтора роки, щоб встигнути до 500-річної річниці з відкриття великим мореплавцем Васко да Гамою шляху з Європи в Індію.

Ця дивовижної краси 17,2-кілометрова споруда – щонайдовший міст в Європі. Але, як і за багато що, за це задоволення доведеться заплатити. З 2008 при русі по мосту на північ в Лісабон стягують плату: 2,25 євро за проїзд на легковому автомобілі і до 10,1 євро на вантажному. Цікаво, що при русі у зворотному напрямі платити не доведеться.


Не пропустіть