10 американських правил ПДР, які вразять будь-якого водія

Кожен водій хоч раз дивувався з дивних правил рухи, які прописані в наших законах. Зупинка на вимогу інспектора дорожнього руху як гра в рулетку: можливо, ви і справді порушили щось, а, може, і ні.

Але ті правила, які існують в нашій країні, хоча б піддаються логічному поясненню, адже вони спрямовані, передусім, на забезпечення дорожньої безпеки. У інших же країнах все йде зовсім не так хмарно, пише fishki.net.

Деякі, найбільш дивні правила дорожнього руху, представлені, як не дивно, в США, чия правова система вважається однією з найрозвиненіших у світі. Ми зібрали декілька найдивніших правил, які вимушені дотримуватися водії Америки, щоб не втратити не лише права, але і свободу.

Пожежна машина

Якщо ваш будинок знаходиться в Новій Британії, Коннектікут, то краще за все придбати хорошу страховку від пожежі. Річ у тім, що, згідно із законом, пожежні машини цього міста не можуть перевищувати швидкості 25 миль/годину.

Широко розплющені очі

У Алабамі заборонено водити з пов’язкою на очах. Чорт візьми, що ж робити! Без пов’язки на очах доведеться дивитися на увесь цей жахливий трафік!

Широко розплющені очі

Збили пішохода? Не біда, якщо справа сталася в невеликому містечку Сарасота, штат Флоріда. Таке правопорушення обійдеться вам всього в 78 доларів штрафу.

Верблюжа дискримінація

Як приємно буває осідлати улюбленого верблюда і відправитися за горизонт, підкорювати ще не звідану далечінь! На жаль, проти цього грудьми встають правозахисники штату Невада. Поява верхи на верблюдові на хай-веї загрожує мандрівникові ув’язненням.

Гудок у відповідь

Абсолютно нелегально сигналити, якщо хтось вже посигналив на дорозі. Краще забути про гудок зовсім, Карл. Натиснеш випадково – і ризикуєш загриміти за грати, Карл.

Плювок в душу

Закони штату Масачусест забороняють водієві будь-якого транспортного засобу плювати з вікна. Всім, окрім водіїв вантажівок. Ті можуть хоч всю дорогу заплювати – абсолютно безкарно.

Перевозити горилу

Якщо ви перевозите горилу на задньому сидінні – ні в якому разі не пристібайте її. На цьому наполягає зведення правил дорожнього руху в Массачусетсі.

Вистрибувати з машини на ходу

Якщо ви розігналися до 65 миль в годину (близько 120 км/год) і раптом вирішили вистрибнути з машини – перевірте, в якому штаті ви провертаєте цей трюк. Варта порядку міста Глендейл, Каліфорнія, саджає за це у в’язницю, тому краще почекати до Техасу.

Спокійного сну

Теплий, м’який, комфортний асфальт хай-вея так і вабить прилягти на нього і трохи поспати, укутавшись ковдрою в компанії з відмінною книгою і чашкою теплого молока. Але бійтеся провернути цю справу в Евриці: влада каліфорнійського містечка строго штрафує кожного, хто вирішив трохи відпочити в дорозі, улігшись спати прямо на дорогу.

Напад на собаку

Поліція у Форт-Томас, Кентаккі, стягає високі штрафи з тих, хто вирішив зайнятися сексом в машині з собакою. Ми радимо вам об’їжджати це місто стороною – аж надто дивні люди там живуть.


Не пропустіть