Найскладніша дорожня розв’язка в світі (Відео)

Дорожні розв’язки в усьому світі будуються з метою оптимального розподілу потоків автомобілів за напрямками руху. Крім того, проектувальники і будівельники ставлять перед собою мету – за допомогою добре продуманої розв’язки ліквідувати затори, пише profidom.com.ua

У свій час, в Києві пишалися розв’язкою перед в’їздом на Південний міст, вважаючи її дуже складною. Але подивіться на цю розв’язку і стане ясно, що наша, київська, в порівнянні з нею – просто гра немовляти.

Рекордсменом серед подібних дорожніх об’єктів є «Розв’язка судді Гаррі Прегерсона» («Judge Harry Pregerson Interchange»), розташована в Каліфорнії. Якщо на ній пропустити потрібний поворот, то доведеться, потім, колесити не один кілометр, щоб повернутися на початковий маршрут. Дана розв’язка є найзаплутанішою, а також офіційно визнана найбільш грандіозним транспортним проектом у всьому світі. Крім того, розв’язка побила і рекорд штату, де стала найбільшою, найвищою і найдорожчою транспортної конструкцією, коли-небудь побудованою місцевим Департаментом по дорожньому руху.

До складу транспортної розв’язки входять дороги, мости, тунелі. Такі комплекси можуть споруджуватися для всіх наземних видів транспорту, але найбільш часто транспортні розв’язки з’являються на автомобільних трасах. Безсумнівно, розв’язки повинні сприяти безперешкодному проїзду автомобілів у всіх напрямках. Але іноді інженерна думка видає такі хитромудрі рішення, що простій людині буває дуже складно розібратися в цьому хитрому сплетінні.

Ця злощасна розв’язка складається з 34 переплетень всього на 2 рівнях. Кожен день через цю розв’язку проїжджають близько 629 000 автомобілів.

Розв’язка була введена в експлуатацію в 1993 році, а через всього 3 роки стала володарем нагороди в номінації «Чудо інженерної думки» від Федеральної дорожньої адміністрації США за чудове проектування об’єкта. Проект був реалізований, дійсно, прекрасно, а головне, досяг первісної мети – рух на двох шосе стало безпечнішим, кількість пробок зменшилася, а також покращилася екологічна ситуація.


Не пропустіть