9 неймовірних автомобілів, про які ви і не мріяли (Фото)

Сьогодні автомобіль став життєвою необхідністю для більшої кількості людей. Хоча для багатьох він залишився показником статусу, сили та влади. Багато хто купує авто для себе, інші ж на показа іншим. Так чи інакше наразі у світі є безліч автівок: великих, малих, надшвидких та інших. Портал sundaynews пропонує вашій увазі 10 автомобілів, які просто вражають та захоплюють.

Найшвидший в абсолютному заліку

Найшвидшим в абсолютному заліку є автомобіль Thrust SSC і його пілот – британський військовий льотчик Енді Грін, який 15 жовтня 1997 року розігнався в пустелі Блек-Рок (штат Невада, США) до швидкості 1223,657 км / год.

Найшвидший автомобіль на електричній тязі

У гонитві за швидкістю чомусь забувають про електромобілі, але ж вони одними з перших кинулися підкорювати швидкісні рубежі. Зокрема, не всім відомо, що першим подолав психологічну межу – позначку в 100 км / ч – саме електромобіль. Сталося це 29 квітня 1899 року.

Найшвидший серійний автомобіль

Найшвидшим серійним легковим автомобілем вважається французький Bugatti Veyron16.4 Super Sport, максималка якого дорівнює 431,072 км / год.

Найдорожчий серійний автомобіль

Тут знову заявляє про себе Bugatti зі своєю моделлю Veyron 16.4 Super Sport. Ціна автомобіля починається від 2,6 млн доларів.

Найдешевший автомобіль

На звання найдешевшого претендує Bajaj Qute. Ціна чотирьохдверною машини, що приводиться в рух одноциліндровим двигуном потужністю 13 к.с., укладається в 2 тис. доларів.

Найменший автомобіль

Звання самого маленького автомобіля на планеті заслужено носить “британець” Peel P50, який випускали в 1963-1964 роках. Триколісний машинка має мінімальні габарити: 1,34 м в довжину, 0,99 м в ширину і 1,2 м у висоту – і вміщує лише одну дорослу людину.

Найбільший автомобіль

Найбільшим автомобілем на планеті вважається кар’єрний самоскид БелАЗ-75710. Це монументальна споруда довжиною 20,6 м, шириною 9,87 м і висотою 8,165 м. Колісна база Жодінского велетня – 8,0 м, радіус повороту – 19,8 м, при цьому максимальна швидкість обмежена на позначці 60 км / год.

Найекономічніший автомобіль

Автомобіль, що витрачає менше літра палива на 100 км шляху виготовили в Вольфсбурзі.

Найбезпечніший

http://znaj.ua/img/cache/feed_publication_image/58/58441_TQBegKGlE9hN_w_700.jpg

З кожним роком автомобілі стають безпечнішими. Уникнути аварії або знизити її наслідки допомагає електроніка, подушки і нові матеріали кузова. За підсумками випробувань Європейської програми оцінки нових автомобілів EuroNCAP найбезпечнішим автомобілем названий позашляховик Volvo XC90.


Не пропустіть