Відеошок: у Франції дорога йде під воду двічі на добу (відео)

Острів Нуармутье з материковою частиною Франції пов’язує дорога, користуватися якою можна тільки протягом декількох годин два рази на день.

Біля атлантичного узбережжя Франції в департаменті Вандея, неподалік від гирла Луари, лежить невеликий острів Нуармутье (Noirmoutier). Його довжина становить 18 км, ширина – 2-6 км, площа – 49 км², населення – близько 10 000 осіб. Острів відділений від материка вузькою двокілометровою протокою Гулі-де-Фромантен (Goulet de Fromentine). Лише два рази в день під час відливу, протягом години або двох, потік води відходить, і тоді між островом і материком з’являється сухопутна дорога. Весь інший час її покриває шар води до 4 метрів, – пише “Популярная Механика”.

Відомо було про це з давніх часів, а вперше на картах природний перехід був згаданий в 1701 році. У 1840 році тут була побудована дорога з кругляка, що дозволила відправлятися на материк і назад вже не тільки пішки або верхи, а й на возах.
В даний час довжина цієї незвичайної траси становить 4,5 кілометра (спочатку вона була довшою через те, що колишні греблі розташовувалися далі від узбережжя). Але як і в минулому, користуватися дорогою можна тільки в моменти відливів.

Незважаючи на безліч великих інформаційних табло, автомобілісти і пішоходи нерідко потрапляють у водну пастку. Для неуважних мандрівників створені рятувальні вежі, де вони можуть перечекати, поки зійде вода. Врятувати машину, проте, вже не вийде.


Не пропустіть