Як українські автовласники модифікують Smart (Фото)

Мікроавтомобілі Smart стали популярними завдяки своїй компактності та ціні. Щоб виділитися із потоку, українці тюнінгують такі машини, пише gazeta.ua.

Двигун такий малий, як і машина. Форсувати його нема сенсу. Це зменшить ресурс. Крім цього, можна знайти версію Brabus. Саме у такій версії деяким власникам вдавалось розганяти до 200 км/год Smart Fortwo.

Для зміни екстер’єру використувують інші колісні диски, ексклюзивні кольори та аерографію. На українських Smart можна побачити як диски фірми BBS, так і хромовані суцільні колеса під класику.

В Україні також існує розпочатий проект перетворення Smart Fortwo на джип. Це не єдиний такий тюнінг міського автомобіля — на Львівщині є Smart Fortwo, який перетворили на багі. Основні технічні доопрацювання позашляхового Smart, які кардинально змінили його первісне призначення — це підвіска McPherson, яку переробили у двоважільну конструкцію з пружинною стійкою. Все це зібрали з саморобних деталей, а також вузлів від Honda, Mitsubishi, Volkswagen.

Гальмівна система на обох осях – дискові механізми від ВАЗ. Її власник обрав із досвіду експлуатації попередніх всюдиходів на користь дешевизни гальмівних колодок, яких за умов трофі-рейдів вистачає на 1 тис. км.

Радіатор встановили більшого об’єму від Honda, а трансмісія отримала саморобні понижувальні ланцюгові колісні редуктори, в яких із заводських деталей використовували лише підшипники – все інше кастом.


Не пропустіть