4 кроки реєстрації автомобіля. Отримання державного номерного знаку

Без реєстрації транспортного засобу в МРЕВ та отримання для нього відповідно державного номеру робить керування ним неможливим. За таке порушення правил передбачено штраф. Виготовлення номерних знаків, в залежності від ситуації,  можливе не лише в МРЕВ, але і в спеціальних фірмах, що займаються продажом ліцензійних автомобільних номерів. То що ж собою являє процедура реєстрації автомобіля та де і як отримати реєстраційні номери?

Крок 1. Для юридичної особи: необхідно заздалегідь підготувати заяву на реєстрацію автомобіля для юридичної особи. Якщо б/у автомобіль був ввезений в Україну самостійно, то необхідно заповнити заяву на дослідження ідентифікаційних номерів транспортного засобу. На цих заявах потрібно проставити печатку підприємства. Підготувати наказ на реєстрацію автомобіля із зазначенням уповноваженої на це особи. Якщо підприємство раніше не реєструвало на себе транспортні засоби, то необхідно отримати код АТП. В Управлінні ДАІ міста або Управлінні ДАІ області власноруч отримати рахунки на оплату: 1) спецпродукції для реєстрації автомобіля (свідоцтво про реєстрацію, номерні знаки); 2) послуги ДАІ з реєстрації. Окремо отримати рахунки від ДП МВС України “Розвиток” і від НДЕКЦ “державний науково-дослідний експертно-криміналістичній центр”). Оплатити всі зазначені рахунки, а також 3% в Пенсійний фонд.

Для фізичної особи: підготувати заяву на реєстрацію автомобіля і подати фізичною особою безпосередньо в МРЕВ. Якщо автомобіль б/у і був ввезений в Україну самостійно, то необхідно правильно заповнити заяву про проведення комплексного дослідження транспортного засобу. Оплата всіх платежів здійснюється там же в банку.

Крок 2. Оплата обов’язкових платежів для постановки автомобіля на облік. Здійснюється фізичною особою у відділенні банку на території МРЕВ, а юридичною особою заздалегідь, зі свого розрахункового рахунку за отриманими в ДАІ рахунками.

Крок 3. Якщо б/у автомобіль ввезений в Україну самостійно, то необхідно надати автомобіль для перевірки експертом-криміналістом за наступними пунктами:

  1. справжність ідентифікаційних номерів агрегатів (кузова, шасі, двигуна), а також їх відповідність із зазначеними в реєстраційних документах;
  2. справжність реєстраційних документів;
  3. перевірка в єдиному державному реєстрі Державтоінспекції та автоматизованій базі даних про розшукувані транспортні засоби.

Якщо у експерта не виникло зауважень, необхідно з квитанціями про оплату послуг експерта пройти до вікна поста технічного контролю і забрати акт технічного огляду та звірки номерних агрегатів.

Крок 4. Звернутися у вікно реєстрації і надати всі відповідні документи, а також документи, що підтверджують оплату всіх послуг і продукції МРЕВ. Тут же отримати всі реєстраційні документи на автомобіль:

  • Новий техпаспорт (свідоцтво про реєстрацію) на автомобіль;
  • Державні номерні знаки.

Автомобільні номерні знаки – є індивідуальним ідентифікаційним номером транспортного засобу. Керування автомобілем без номерів заборонено законодавством України. У випадку крадіжки номерних знаків, їх втрати чи пошкодження необхідно негайно виготовити ліцензійний дублікат.

 


Не пропустіть