Виявлено фантастичне купе ЗАЗ, про яке ніхто не чув (Фото)

У це важко повірити, але в 60-х намагалися запустити у виробництво спорткар Запорожець. Ну а шо? Задньомоторна компоновка, як-ніяк. Чим не бюджетний Porsche 911? Одне з купе недавно було виявлено під Москвою і тепер чекає реставрацію, пише topgir.com.ua.

Елегантний спорткар МКЗ-НАМИ «Спорт-900» допомагали створювати фахівці інституту НАМИ і Московського інституту автомобільних кузовів під керівництвом конструктора Едуарда Молчанова. За основу був узятий «горбатий» ЗАЗ-965А.

Перший екземпляр зібрали в 1963 році. Для Запорожця створили витончений склопластиковий кузов висотою 1,2 м і вагою всього 100 кг. У дизайні «Спорт-900» вгадуються риси знаменитого купе Volkswagen Karmann-Ghia.

Дивно, але при цьому розробники примудрилися зберегти чотиримісний салон. Водія і переднього пасажира розділяє висока центральна консоль, як в справжніх спорткарах.

Двигун ЗАЗ залишився без змін і розвивав ті ж 27 к.с., що у горбатого. Але динаміка купе ЗАЗ була трохи краща, адже воно важило усього 500 кг.

З серійним виробництвом не склалося і всього до 1969 року випустили 5 або 6 купе Запорожець. Частина з них дійшла до наших днів, але всі вони зараз перебувають в жалюгідному стані.


Не пропустіть